USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.70 9.90

У Луцьку - унікальна подія всеукраїнського кубку з пожежно-прикладного спорту

30 Липня 2015 15:24
Вперше за всю історію змагань з пожежно-прикладного спорту, на п’єдестал вийшли двоє переможців та один бронзовий призер. Пожежники з Волині та Одеси продемонстрували однаковий час. Результат ще одного волинянина, який мав би посісти перше місце, не зарахували, оскільки той втратив драбину під час виконання вправи.

Уже вкотре саме Луцьк приймає всеукраїнські змагання з пожежно-прикладного спорту. Цьогоріч сюди завітали найкращі спортсмени зі всієї України. Як зауважила під час урочистого відкриття заступник голови обласної державної адміністрації Світлана Мишковець, головне – не результат змагань, а те, що тут демонструються вміння та готовність за першим покликом бути на місці біди та врятувати найцінніше – людське життя. Окрім того, в рамках урочистостей вручили відзнаки майстрів спорту України з пожежно-прикладного спорту окремим представникам команд.
У вітальному слові головний суддя змагань, президент Федерації пожежно-прикладного спорту Олександр Тарасов подякував волинянам за теплий прийом, а також висловив сподівання, що учасники продемонструють високі результати.

«Пожежно-прикладний спорт завжди був і є однією із основних форм підготовки особового складу. Мені дуже приємно, що служба Волині в цілому готова до виконання всіх завдань, які виникають під час роботи», - зазначив генерал-полковник внутрішньої служби Григорій Рева.
Побажав наснаги та благословив учасників змагань і Митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Священнослужитель зазначив, що в спорті головне зовсім не участь, а саме перемога.

«Цього (перемоги, - авт.) повинен прагнути кожен чоловік. Ніхто з вас, хто стоїть переді мною, не хоче стати останнім в змаганнях. Кожен вважає, що він - найсильніший. І нехай ця віра залишається з вами. Ви сьогодні важко працюєте для досягнення спортивних результатів. Тренування – це спосіб висловлення таланту, Божого дару, фізичних можливостей, які дарує людині Бог. Тому я хотів би, щоб кожне змагання, кожна вправа, кожне тренування була з максимальною віддачею. В спорті головне – не просто брати участь, а й перемагати. Бажаю вам доброго та серйозного азарту», - підбадьорив спортсменів Митрополит.
У фіналі боротьби з підіймання по штурмовій драбині у вікно 4-го поверху зійшлися волиняни Вадим Лучинський та Юрій Сафатюк, киянин Василь Нечко та одесит Євген Бельченко. Вони виборювали право вийти у фінал протягом двох півфіналів. Чоловікам потрібно було на швидкість видертись на 33-метрову башту за допомогою 8,5 метрової драбини.
Першим на дистанції став наймолодший учасник змагань, волинянин Вадим Лучинський. Одночасно прийшли другими Євген Бельченко та Юрій Сафатюк, і з суттєвим розривом закінчив дистанцію Василь Нечко.
Проте, видершись нагору першим, юнак втратив драбину, яка полетіла додолу. А тому, за регламентом змагань, судді постановили – вправу він не виконав.

Таким чином, вперше за всю історію змагань з пожежно-прикладного спорту, на п’єдестал вийшли двоє переможців та один бронзовий призер. Сафатюк і Бельченко отримали золоті відзнаки, Нечко – срібну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Юра зе бест! Показати IP 30 Липня 2015 16:47
Юра тільки молодшає, роки не взмозі відібрати в нього сили, енергії, натхнення і бажання займатися улюбленою справою! так тримати, горжусь тобою і думаю весь Луцьк також!
Олександр Показати IP 30 Липня 2015 19:16
Шановний автор, якщо Ви не знаєте ім*я та прізвище голови федерації пожежно-прикладного спорту України, то для початку уточніть, а тоді пишіть (для Вас Тарасов О.К.) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ВВК Показати IP 30 Липня 2015 19:32
Хороша людина вона у всьому хороша!!!
Анонім Показати IP 30 Липня 2015 21:01
параолімпійські ігри з пожежно-прикладного спорту .....
Громадянин Показати IP 31 Липня 2015 18:30
Краще б за кошти, що пішли на так звані змагання та халявну попойку, купили декілька бронежилетів для бійців АТО - пір під час чуми "війни". Шоу та забавка виключно для чинуш з пожежного клану....
анонім Показати IP 1 Серпня 2015 13:25
дебіли хто думає погано про спорт...тільки нікчеми не довольні всім...кімнатні криси,їм подай, зроби...сиди і завидуй за монітором потрібно завжди розвиватись і бути хорошою людиною, і нехай ВАС не ламають обставини!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus