USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинянка здобула європейське золото за 30 секунд. ФОТО

6 Квітня 2011 10:52
Ковельчанка Юлія Остапчук здобула золоту медаль на чемпіонаті Європі з вільної боротьби у німецькому місті Дортмунд, який проходив 31 березня.
Про це повідомило 6 квітня Волинське телебачення.
Волинянка отримала перемогу у категорії до 63 кілограмів. Спортсменка спочатку здолала британку, потім іспанку.
У півфіналі їй протистояла Олеся Замула з Азербайджану. Дівчата добре знали один одну, адже вже боротися торік у Баку на подібних змаганнях.
У фіналі Остапчук перемогла представницю Болгарії Таїбу Юсейн.
«Вони пройшла таких іменитих, як росіянку, француженку – Одрі Прієто Бохашвілі. Це чемпіонка світу, неодноразова призерка світу, - каже тренер спортсменки Анатолій Мілєхін. - Вона в неї виграла, хоча та була темна конячка, і ми не знали, що там за дівчинка. Звідки вона взялася, адже вона наполовину турчанка, наполовину болгарка».
Перший період волинянка виграла з рахунком 4:3, а в другому їй вистачило 30 секунд, аби здолати суперницю.
Волинянка розповідає, що застосувала у фіналі свій улюблений прийом - партерний переворот плеча, що є її «золотим ключиком» у змаганнях і допомагає перемогти.
Юля Остапчук стала другою в історії України спортсменкою з Волині, кому підкорилася спортивна вершина. Першою була ковельчанка Тетяна Коб, яка здобула золото на боксерському рингу.
Окрім цього, Максим Богдан, уродженець Старого Чарторийська Маневицького району, став чемпіоном України у метанні списа серед юніорів.
Бронзову нагороду виборола Мирослава Богдан з Маневич.
Обоє спортсменів – учні Маяківської школи-інтернату.
Ще дві нагороди за третє місце дісталися лучанкам Ірині Климець у метанні молота і Юлії Саган у штовханні ядра.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus