USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

За «Волинь-Університет» дебютувало двоє волейболісток

12 Березня 2017 14:36
Необхідний мінімум для виходу у фінал чотирьох Суперліги луцька волейбольна команда «Волинь-Університет-ОДЮСШ» виконала ще у першому матчі із запорізькою «Орбітою», перемігши 3:0. Тому матч-відповідь показав зовсім іншу картину гри.

«Волинь-Університет-ОДЮСШ» - «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» - 0:3 (14:25, 23:25, 19:25)

«Волинь»: Ксендзук, Скрипник, Даньчак, Тищенко, Рудик (к), Собчук; Савонік (л), Гас, Харчук. Тренер – Богуслав Галицький.

«Орбіта»: Олійник, Савченко, Пасс, Козиряцька-Середа (к), Яструб, Лучко; Кутнякова (л), Ніколайчук (л), Є.Перепич, Лапікова. Тренер – Ірина Комісарова.

Судді: Ю.Омельченко (Одеса), А.Льопа (Івано-Франківськ).

Тривалість матчу: 60 хв. (18+23+19).

Кращі гравці (версія ФВУ): Скрипник – Козиряцька-Середа.

Отримавши путівку у фінал Богуслав Галицький дозволив відпочити основі, а молодим виконавцям набратись досвіду. Молодь «Волині» не так швидко і вдало увійшла у гру, чим ефективно скористалася команда Ірини Комісарової. Питання щодо підсумку першої партії були вирішені вже до екватору – 5:2, 8:3, 12:3. До фінішу партії перевага зросла до 11-ти очок – 25:14.

«Ми своє завдання виконали ще у першій грі – потрапили у «четвірку». У цій грі у нас була унікальна можливість награти молодь. А коли ще це робити, як не зараз. На тренуваннях тренеру важко побачити гравця повністю наскрізь, а на майданчику одразу стає все чітко видно. От грою Віти Харчук я задоволений, а Вікторія Даньчак може і краще зіграти», - пояснив наставник волинянок Богуслав Галицький.

За інерцією гості лідирували і у другому сеті - 5:2, 7:4 та 12:6. Але на подив всіх, лучанки зуміли наздогнати суперника до третього десятка і вступити у боротьбу - 20:22, 22:23, 23:25.

Хорошу гру зміна «Волині» показала і в третій партії. «Орбіта» весь відтинок часу лідирувала, але ґрунтовної переваги собі забезпечити не могла – 8:5, 10:7, 12:9, 19:16, 25:19.

«Ми серйозно готувалися до ігор з «Орбітою». Нашим завданням було виграти у першому матчі, щоб закріпитись у першій четвірці. І ми це зробили. Та навіть у другому матчі у нас були шанси на перемогу. Але тренер замінив основних гравців на молодь, яка виступала у складі в юнацькій збірній України. Тому було трохи важкувато, адже молодь вперше грала в Суперлізі. Я думаю, мав місце психологічний аспект», - прокоментувала зв’язка ВК «Волинь-Університет-ОДЮСШ» Олена Рудик.

Повертаючись до кадрової ротації, зазначимо, що в складі лучанок дебютувало у Суперлізі двоє вихованок «Волині» Наталія Ксендзук та Віта Харчук. Вперше у старті вийшла Вікторія Даньчак. А от гравці основи Тетяна Яцків та Людмила Осачук спостерігали за подіями на паркеті зі заміни.

«Особисто для мене гра здалась дуже цікавою. Це мій перший досвід гри з командою Суперліги. Так, були деякі помилки, які потрібно просто відпрацювати на тренуваннях. Це все у наших силах», - пояснила Наталка Ксендзук.

«Дуже багато позитивних емоцій, неймовірний досвід на майбутнє. Перед тим, як іти на гру, ніхто з нас не очікував, що буде така можливість. Напевне, це й на краще. Хоча спершу було незвично, але з дівчатами з команди на майданчику було грати легко та цікаво. Відчувається велика підтримка. Це був дійсно хороший шанс спробувати себе у грі. Це дає наснагу більше викладатися на тренеруваннях, щоб вдосконалюватись», - поділилась враженями Віта Харчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus