USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Біометричний паспорт коштуватиме 15 євро

20 Листопада 2014 08:00
Біометричний паспорт, який можна буде отримати з 1 січня, коштуватиме близько 15 євро. Про це повідомляє «hromadske.tv» керівник прес-служби ДМСУ Сергій Гунько.

Виготовляти біометричний паспорт будуть 20 днів.

«З 1 січня у кожній області будуть готові підрозділи, які розпочнуть роботу і найближчим часом ми суттєво розширимо їх кількість. Людина приходить, пише заяву, фотографується, прикладає пальці рук до певного сканеру і все. 20 робочих днів, за стандартною процедурою, йде на виготовлення біометричного паспорту. За попередньою інформацією виробника, ціна буде близько 15 євро у гривневому еквіваленті. Ще є прискорена процедура — за 7 робочих днів із подвійною оплатою держмита», — зазначив Гунько.

Отримання біометричного паспорту не є обов’язковим. Якщо громадянин не хоче його отримувати — він може і надалі користуватися паспортом старого зразка до закінчення його строку дії.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, власники біометричних паспортів їздитимуть до ЄС без віз.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України виділив 150 мільйонів гривень на закупівлю близько 600 терміналів для видачі біометричних паспортів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 20 Листопада 2014 11:54
Давайте дочекаємось січня і побачимо, як по біометричних паспортах в Європу пускатимуть. Тоді і поговоримо.
що за хрень Показати IP 20 Листопада 2014 13:46
Сьогодні сказали в паспортному,що не х..ра ще не буде з нового року.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus