USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

В Україні стало менше підприємців

6 Грудня 2010 12:13
За останні три місяці кількість приватних підприємців в Україні зменшилася на 30 тисяч, ще 2 мільйони людей можуть відмовитися від власної справи.
Дедалі гірші умови ведення бізнесу, а також економічна криза змусили людей закрити свої підприємства, повідомляє «Дзеркало тижня».
Ветований президентом і частково виправлений Радою Податковий кодекс умови ведення бізнесу він кардинально не змінить. Наприклад, із 300 правок, які внесла до проекту кодексу Українська асоціація постачальників торговельних мереж, не було враховано жодної.
«Кодекс писали люди, керуючись завданням посилити тиск податкової, – упевнений генеральний директор асоціації Вадим Ігнатов. – Вони зі своїм завданням впоралися».
Якщо підрахувати кількість недоотриманих державною скарбницею податків від приватних підприємств, що належать фізособам і закрилися за три місяці, вийде солідна цифра – 18 мільйонів гривень.
Однак насправді сума збитків бюджету від фіскального тиску на підприємців набагато більша. Адже ті, хто працює в тіні або значиться підприємцем, але не веде ніякої діяльності, податки не платять. Причому кількість таких ПП-примар у майбутньому зросте.
«Люди просто перестануть відгукуватися на листи податкових та інших контролюючих органів, – резюмує Вадим Ігнатов. – Малий бізнес буде існувати в основному на папері, а насправді цей його прошарок значно зменшиться».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ZloyDed Показати IP 6 Грудня 2010 12:26
Пішли в тінь, злякалися, що потрібно буде податки платити по чесному, а вони так не вміють! :)
M Показати IP 6 Грудня 2010 12:27
Припустимо, податкова згідно прийнятого кодексу буде працювати на всі 100%, чи більше відсотків. Вона оббере людей і підприємства, підуть надходження до бюджету. Але якими методами? Пресінгом, розбоєм і рекетом? (Згідно пунктів кодексу про воєнізовану податкову поліцію і дозволи про вторгнення в офіси, житло, штрафи без рішень суду, надання всіма банками закритої інформації про всі суб'єкти підприємництва). Скільки часу вона буде збирати так податки? Років 3-5 поки всіх не обдере. А далі економіці - капець настане. Економічно активна частина населення виїде за кордон, піде в тінь. Хтось може й здасться і долучиться до сірої маси бюджетників і робітників на провладних, чи олігархічних заводах. Які будуть пахати як чорнороби за копійки. Треба піднімати людей проти антинародної влади!
Soldier of fortune Показати IP 6 Грудня 2010 14:56
Дулю з маком, отримають, або міграція, або тінь. Кретинізм влади у тому, що очевидних речей нею не помічено: світовий досвід говорить - зменьш податки - отримаєш збільшення надходжень до бюджету, а ці профани і так порожню казну валять. Геть таких керівників! Грузини нам за приклад, за роки президентства Саакашвілі - Грузі визнана країною - де вести бізнес найкраще, з позицій податків, контролю і т.і. І у них усе вийде, я не сумніваюся, лишень наші остолопи усе роблять як завжди - через колоноскопію зондують стравохід.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus