USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Донецькі журналісти підтримують створення Міністерства інформполітики

27 Січня 2015 18:45
Перед тим, як критикувати роботу та доцільність створення Міністерства інформаційної політики України, слід зачекати та поспостерігати за результатами його роботи. У цьому переконаний керівник Донецької обласної телерадіокомпанії Олег Джолос, він відвідав Луцьк сьогодні, 26 січня.

З його слів, робота нинішній владних інституцій не змогла стати ефективним протиборством в інформаційній війні, яку розв’язали кремлівські «рупори пропаганди». А тому замість того, щоб критикувати ідею створення міністерства, слід подивитись на перші результати його роботи.
«Можливо, я вас здивую, але, якщо коротко, то ставлюсь позитивно (до створення Міністерства інформаційної політики, - авт.). Давайте нехай спробують ті завдання, які зазначили. Чому ставлюсь позитивно? Бо вже майже 8 місяців триває інформаційна війна. Що за цей час зробили інституції, які зобов’язані це робити, щоб протистояти інформаційній агресії? Нічого. Нехай спробує Юрій Стець (очільник новоствореного міністерства, - авт.) вирішити ті завдання. Якщо не вийде – дамо оцінку», - зауважив Олег Джолос.

Очільник Донецької обласної телерадіокомпанії каже, що до першого Міністра інформаційної політики як до журналіста щодо відстоювання стандартів журналістики, він не має.

Нагадаємо, Міністерство інформаційної політики України створене 2 грудня 2014 року. Рішення про створення прообразу Міністерства пропаганди прийняли на початку літа 2014 року — після перемоги Петра Порошенка на президентських виборах. Тоді ж вирішили, що цей напрямок очолить Юрій Стець. Президент України Петро Порошенко вбачає, що головна функція Мінінформу — відбиття інформаційних атак проти України.

Створення викликало жорсткий осуд українських журналістів. Так, представник ОБСЄ зі свободи слова Дуня Міятович вважає, що Міністерство інформації несе загрозу свободі слова в Україні, а його створення не допоможе в боротьбі з пропагандою.

Читати ще: Навіщо Україні Міністерство інформації

Відповідне управління з’явилось і у Волинській облдержадміністрації. Очолила його радник голови облдержадміністрації Світлана Головачук. Керівник ВОДА Володимир Гунчик зазначив, що завданням нової структури буде формування інформаційної політики області, робота з громадою, робота зі ЗМІ та, «коли Волинь перебуває у стані жорсткої інформаційної війни з супротивниками», максимальне використання можливостей інформації для захисту інтересів, свободи і прав громади. «Коштуватиме» робота відділу інформаційної політики для платників податків 300 тисяч гривень на рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus