USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.90

Мобілізованих волинян не призиватимуть без медогляду

14 Січня 2015 11:58
Здійснювати ретельний медичний огляд військовозобов’язаних під час четвертої хвилі мобілізації обіцяють в обласному військкоматі.

Про це йшлося під час брифінгу представників Волинського обласного військового комісаріату 13 січня.

Військово-лікарські комісії, що створені в районах на підставі доручення голови ОДА, працюватимуть в основному та резервному складах. До них входять терапевти, хірурги, невропатологи та інші лікарі. Як пояснив працівник Волинського обласного військового комісаріату Анатолій Рудь, всі військовозобов’язані, які підлягають мобілізації під час четвертої хвилі, матимуть 10 днів для медичного огляду. Такого не було під час попередніх черг мобілізації, коли мобілізовані не проходили повного медичного огляду. А відбувалося опитування, під час якого мобілізованих запитували про скарги на стан здоров’я.

«Не кожен скаже, що має якесь хронічне захворювання. Тому зараз передбачено медичні комісії, які працюють протягом десяти днів. Вже на ім’я головних лікарів медичних установ (наркодиспансеру, психіатричного диспансеру, тубдиспансеру, шкірвендиспансеру, центр СНІДу) повинні були зробити запити щодо осіб віком 20-60 років, які перебувають на обліку з приводу хронічних захворювань. Ці списки подаються на розгляд військово-лікарських комісій», - розповів Анатолій Рудь.
Також робитимуть запити з поліклінік на карти медичного огляду. Переглянувши усі записи в карті, лікар, який вважає, що діагноз встановити наразі неможливо, скеровуватиме мобілізованого на додаткове медичне обстеження в лікувальний заклад. Якщо кваліфікації медичного закладу району чи міста недостатньо, його скеровуватимуть в обласний медичний заклад, де заповнюватиметься акт обстеження. З цим актом військовозобов’язаний повертатиметься до лікаря медичної комісії, який розглядатиме акт та виноситиме свій висновок щодо тієї чи іншої хвороби. Передбачено 86 статей хвороб, у кожній статті є пункти від «а» (непридатний до військової служби) до «г» (без порушення функцій). Відповідно до вимог статті прийматимуть рішення стосовно придатності чи непридатності особи до військової служби.

Анатолій Рудь повідомив, що стосовно осіб, непридатних до військової служби у мирний та обмежено придатних до військової служби у воєнний час, відповідно до наказу, застосовуватимуть індивідуальну оцінку придатності. Так, враховуватимуть вік, спеціальність, тобто, не лише медичні аспекти. Тих, хто має захворювання, яке не прогресує протягом довгого часу, не призиватимуть в аеромобільні війська, але можуть призвати під час четвертої хвилі мобілізації у тилові частини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus