USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинський гончар лікує воїнів АТО

11 Вересня 2015 17:26
Незабутню зустріч для бійців АТО, які проходять реабілітацію в обласному госпіталі інвалідів, подарував відомий волинський гончар Валерій Ленартович. Він провів майстер–клас гончарного мистецтва на території «Озерного вітру» - батьківської хати відомих наших земляків Юрія і Олега Покальчуків.

Про це повідомили організатори заходу.

Під час чотиригодинного теплого спілкування з майстром давнього ремесла, волинські солдати з захопленням спостерігали за народженням справжніх творів мистецтва з глини, а воїни Антон Левчук і Олександр Ковальчук, власноруч виготовили глечик, кухоль і мініатюрну вазу, яку на знак вдячності за турботливе до них ставлення і професійне лікування, подарували заступнику головного лікаря обласного госпіталю інвалідів Оксані Шкаравецькій.

Працівники «Озерного вітру» напоїли усіх бійців ароматним заспокійливим чаєм з волинських трав і запросили їх частіше відвідувати, а ще - у неповторний куточок затишної української хати.

До слова, захід відбувається за сприяння заслуженого діяча мистецтв України Віталія Іваницького, в рамках благодійної проекту благодійного фонду «Рідна Волинь».

Зі слів голови Фонду Дмитра Глазунова, для волинських бійців, які знаходяться на лікуванні у госпіталі інвалідів, і надалі будуть організовуватись такі мистецькі терапії з артистами, художниками, поетами, майстрами народної творчості, творчими колективами, щоб за посередництвом мистецтва лікувати поранені душі солдат.

Усі солдати, які мали можливість бути безпосередніми учасниками отримання професійної майстерності гончара Валерія Ленартовича, були щиро вдячні організаторам цієї зустрічі за справжню мистецьку терапію, яка дієво і позитивно допомагає їм відновлювати душевну рівновагу, психологічний стан та покращує їхнє здоров’я.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus