USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Як «армія» іспанських волонтерів допомагає бійцям з Волині

22 Липня 2015 22:00
Організація іспанських волонтерів “Армія SOS” надає українським бійцям усе те необхідне, чого вони перш за все потребують: одяг, їжа та засоби особистої гігієни. Так, українці, які виїхали із України за кордон, допомагають учасникам антитерористичної операції. Про це інформує БУГ.

Громадський рух “Самооборона Нововолинська” займається допомогою для військових в АТО. Завдяки мережі інтернет учасники організації розповідали про себе та свою діяльність. “Ми розмістили у соцмережах інформацію про те, що хлопцям в АТО потрібна допомога. Люди почали перераховувати кошти. Ось тоді Віталій Титаренко, який співпрацює із нашою організіцією, вирішив допомогти нашим бійцям із “АЗОВу”,- розповів керівник “Самооборони Нововолинська” Володимир Шаповал.

Віталій Титаренко – уродженець Нововолинська, зараз працює та живе в Іспанії, бере активну участь у організації Армія SOS.

Володимир Шаповал розповів, що “було дуже приємно, що хлопці із України, які зараз знаходяться у Іспанії, простягнули руку допомоги нам та нашим військовим”.

“Армія SOS MURCIA” - це волонтерська організація, до якої входять українці,

які проживають у Іспанії, в регіоні Мурсія. Організацію створили стихійно, під час одного з мітингів, що проводилися українцями в Мурсії в знак протесту проти агресії путінської Росії.

За час волонтерської діяльності українські волонтери в Іспанії відправили сотні ящиків з допомогою на першу лінію фронту для добровольців. Вони відправляли термобілизну, нижню білизну, куртки, светри, форму, взуття, медикаменти, цитрусові. “Армія SOS” започаткувала пошиття білих маскувальних костюмів, які розробили і виготовили власними руками. Під час зимового періоду відправили 325 таких костюмів.

“Армія SOS Мурсія” закупила чотири позашляховики, які зараз працюють на передній лінії фронту. Також організація допомогла купити і відправити в Україну інших два позашляховики, профінансованих “Армією SOS Канади”. Вся допомога йде на першу лінію фронту для добровольчих батальйонів.

Допомога іспанських волонтерів доходить до наших воїнів через Армію SOS Київ, яка працює під керівництвом Юрія Касьянова. Також вони неодноразово відсилали допомогу на Львівський військовий госпіталь.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus