USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Люди року на Волині. РЕЙТИНГ

31 Грудня 2010 15:44
2010 рік для Волині був багатим на події та зміни – президентські та місцеві вибори, зміну владних крісел та посад, політичні заяви та мітинги, спортивні перемоги та творчі звершення.

Але не був би цей рік таким цікавим і насиченим, якби не було тих, про кого відкрито говорили і приховано шептались як прихильники, так і недоброзичливці. Адже важливі рішення ніколи не приймаються пересічними людьми, а успіх ніколи не трапляється на шляху тих, хто його не прагне.

Тому «ВН» вирішили проаналізувати, кому з місцевих відомих людей 2010-й приніс найбільше здобутків та визнання, і склали власний рейтинг найуспішніших.

Рейтинг складається з шести номінацій: «Чиновник року», «Політик року», «Журналіст року», «Діяч культури року», «Громадський діяч року» та «Діяч спорту року».

Читайте також рейтинг "Найважливіші події року на Волині"

Чиновник року – Борис Клімчук

Призначення Бориса Клімчука головою Волинської ОДА після перемоги Віктора Януковича на президентських виборах стало для волинян певною несподіванкою – логічно крісло губернатора пророкували головному регіоналу Волині Олександру Башкаленку.

Клімчук має статус губернатора-рекордсмена, котрому свого часу вдалось протриматись на посаді голови Волинської облдержадміністрації аж сім років – з 1995 по 2002 роки.

За майже рік свого головування на добре знайомій новій-старій посаді Клімчук став господарем області, якоюсь мірою виправдавши прізвисько, що дали йому у владних колах – «цар Борис».

Новий рік Клімчук зустрічає в області, де обласне УМВС очолює його добрий знайомий В’ячеслав Ходирєв, заступником прокурора області є його зять Володимир Троц, обласну раду очолює пролобійований на цю посаду Клімчуком Володимир Войтович, а обласний центр – ставленик «Сильної України» Микола Романюк.

Окрім цього, Волинь, очолювана Клімчуком, змогла продемонструвати більш ніж задовільні для владної команди результати на місцевих виборах. У місцеві ради потрапила така кількість «своїх» людей, яка змогла забезпечити керівництво в обласній та значній частині районних рад. Що, в свою чергу дало підстави експертам говорити про «регіональний прорив» на Волині.

Відтак Борис Клімчук у підсумку, став безсумнівною «Людиною року» на Волині.

Політик року – Олександр Башкаленко

На слуху у волинян у нинішньому році було й ім’я головного «регіонала» Волині Олександра Башкаленка, який вже вдруге став депутатом обласної ради.

Саме політика привела його у владні кабінети, продемонструвавши, як виплачуються дивіденди у ній.

У 2010 році Башкаленка призначили на посаду першого заступника голови Волинської ОДА. До цього призначення прізвище Башкаленка волинянам не було знайомим так, як сьогодні – «регіонала» добре знали тільки у «своїх колах».

Башкаленку, абсолютно без досвіду чиновницької роботи, з поганим знанням української мови і на фоні сильного «апаратного бійця», харизматичного Бориса Клімчука пророкували безславне другосортне чиновництво.

Тим не менше Башкаленко довів, що й політики вміють бути чиновниками. В кращих традиціях «нової владної команди» перший заступник всюди і всім демонструє строгість, принципи і бажання навести порядок.

І хоч післявиборче зміцнення Бориса Клімчука й похитнуло позиції Башкаленка, все-таки у 2010 році він став одним з найкращих прикладів того, для чого створена політика: для боротьби за владу й перемог у цій боротьбі.

До слова, у номінації «Політик року» розглядалися також секретар Луцької міської ради, очільник Луцької «Батьківщини» Григорій Пустовіт, новий міський голова Ковеля Олег Кіндер, та головний «свободівець» Волині Анатолій Вітів, - у кожного з яких – теж немалі здобутки на політичних фронтах Волині-2010.

Журналіст року – Ольга Куліш

Інтрига з призначенням нового керівника облдержтелерадіокомпанії після закінчення повноважень Святослава Пирожка тривала декілька місяців. І попри те, що обговорювались різні кандидатури на завидну посаду, генеральним директором таки призначили Ольгу Куліш, яка була тривалий час його заступником.

Тепер Куліш очолила наймасовіший медіа-ресурс області, до якого входять телеканал з найбільшим територіальним покриттям, проводове радіо, FM-радіостанція та газета. Відтак у працівників ВОДТРК кількамісячне хвилювання відлягло – Куліш для них «своя людина».

У колах медіа авторитет і впливовість Ольги Куліш посилюється й її посадою голови правління ВОГО «Волинський прес-клуб», який сприймають своєрідним незалежним майданчиком для преси.

До номінації «Журналіст року» потрапило ще двоє волинських медійників –редактор газети «Хроніки Любарта» Андрій Лучик – за «свіжу концепцію» у газетній журналістиці краю, та журналіст і депутат Луцької міськради Андрій Калахан – як єдиний медійник у депутатському корпусі обласного центру.

Спортивний діяч року – Віталій Кварцяний

Найавторитетнішим та найуспішнішим у спортивному житті регіону, на бумку редакції, є головного тренер і віце-президент футбольного клубу «Волинь» Віталій Кварцяний.

Завдяки старанням цього «футбольного шефа» ФК «Волинь» у 2010-му вийшов у футбольну прем’єр-лігу України, без сумніву, порадувавши своїх фанів.

ФК «Волинь» за підсумками останнього сезону посіла шосте місце у турнірній таблиці, що теж стало приводом для гордості.

Окрім цього, у 2010-му Кварцяний не лише не втратив імідж одного з найодіозніших футбольних тренерів України, а здобув ще більшої популярності, особливо у журналістських та вболівальницьких колах.

«Кварц» протягом року продовжував сипати крилатими фразами, нецензурщиною та гучними заявами. Кілька його смачних фраз навіть увійшли до «ТОП-20 висловлювань українського футболу».

І хоч у 2010 році Кварцяний змусив вхопитися за серце усіх своїх прихильників, заявивши про свою можливу відставку, та все засіть втратити, Кварцяний у 2010-му здобув несподіваний для багатьох новий статус – став депутатом Луцької міської ради від «Фронту Змін».

Серед успішних волинських спортсменів редакція «ВН» виокремила також боксерку Тетяну Коб, штангістку Надію Миронюк і легкоатлета Олександра Головницького.

Громадський діяч року – Валерій Пельц

«Зірковим» часом став 2010-й рік і для Валерія Пельца, ім’я якого віднедавна асоціюється з волинським КВНом, хоча сам він кавеенівцем ніколи не був.

Директор Ліги КВН «Волинь», голова правління МГО «Волинська асоціація КВН» та керівник обласного осередку організації «Народно-демократична ліга молоді» – таким є перелік регалій Пельца
Відновивши у 2009-му році проведення в Луцьку ігор КВН та започаткувавши офіційну кавеенівську Лігу, Пельц справедливо заслужив визнання.
Завдяки старанням Пельца і однодумців, КВН в обласному центрі Волині щоразу збирає повні зали, а в самій лізі беруть участь команди з усієї України.
Й до того ж 2010-й ознаменувався для Пельца ще однією важливою подією – початком сімейного життя.
До номінації «Громадський діяч року», на думку редакції «ВН», за підсумками року, можна також зарахувати керівника луцької молодіжної організації «Квартира FM» Іванну Мартинів та голову Волинської обласної організації приватних роботодавців торгівлі і комерційної сфери Тетяну Іовенко.

Митець року – Дмитро Монатік

Неабияк пощастило у 2010 році талановитому хлопцю з Луцька Дмитру Монатіку, який став відомим на всю країну завдяки участі у телевізійних талант-шоу.

Танцівник та співак з Луцька, який неодноразово намагався потрапити до різних творчих телепроектів, нарешті це зробив - у 2010-му вся країна почула ім’я лучанина спершу завдяки участі у проекті «Танцюють всі-2», а згодом у талант-шоу «Х-фактор» на телеканалі СТБ.

Творчий успіх у 2010 році спіткав і учасників луцького гурту «В.О.Д.А» (Ольга Орловська, Володимир Купріков та Сергій Мінаєв), який потрапив у фінал другого сезону талант-шоу «Україна має талант» на телеканалі СТБ.

До номінації також увійшов волинський письменник та журналіста Володимир Лис, який переміг у престижному літературному конкурсі «Коронація слова». Книгу Лиса «Століття Якова» визнали кращою у номінації «Гранд Коронація. Романи».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
VSC Показати IP 31 Грудня 2010 15:51
М-дя - жидковато, мелковато. Хотя, чего удивляться. Заслуженно отмечены, разве что - Кварцяный да поющий паренек.
Колега до VSC Показати IP 31 Грудня 2010 15:54
А як на мене якраз Монатік тут ні до чого. ну співав тм десь - і що? Життя на Волині визначала політика - Клімчук, Башкаленко, Романюк, Шиба... Я б Клімчуку дав політика року, а чиновника - Шибі.
user Показати IP 31 Грудня 2010 16:49
"Журналіст року – Ольга Куліш" - це ви серйозно?
userII Показати IP 31 Грудня 2010 16:55
А это точно! Что - Кулиш какой-то "бомбовый" сюжет или передачу подготовила??? Она просто уселась в мягкое кресло и ... уже журналист года??? Улыбнуло!!!
Сьцьопа Показати IP 31 Грудня 2010 17:02
Такі рейтинги - це гра дітей в молодшій групі дитсадка. Особливо журналістам. Особливо Калахан. Він ось-ось доросте до вешин Марка Твена і буде писати "Весной, когда гусаки мечут икру...". А ще особливіше - Куліш. Ще на 10 років волинське телебачення буде стояти на "целці". Хвала Лучику - він вніс свіжий вітер в волинську журналістику "піснеспіванням" Бондару. Є надія, що виросте з журналістських пелюшок і напише "Витязя в тигровій шкурі" чи українську "Дойну". Слава Україні!!!! Кращих журналістів - з Новим Роком!!!
Тарас Показати IP 31 Грудня 2010 17:05
А де політик Романюк? Він сам виборов посаду. Посада виборча. А "диполомата" назначив Янек-зек. Цікавий рейтинг!? Кращим умам - слава!!!
Філолог Показати IP 31 Грудня 2010 17:21
Прошу терміново повідомити, хто готував "рейтинг". Чи не Куліш з Калаханом? Буде хороший фейлетон року в одній авторитетній всеукраїнській газеті.
дідо Показати IP 31 Грудня 2010 17:46
САМОДУР РОКУ- КЛІМЧУК...
Вибір Показати IP 31 Грудня 2010 18:04
Зрівняти КВН і Громадсьу організацію, що відстоювала права підприємництва на майданах..
Уважний Показати IP 31 Грудня 2010 18:39
Куліш - журналіст року? У вас шо з головою не то? Та візьміть любе інтернет-видання (кореспондентів) і тих самих дівчат з ВН, вони поодинці зробили набагто більше для подієвого висвітлення життя краю ніж Куліш. Волинські новини - ваш рейтинг вуфло
дідо Показати IP 31 Грудня 2010 19:19
СОВОК РОКУ- КАРПЮК...
Борис Показати IP 31 Грудня 2010 20:56
Вже сиджу за святковим столом і обливаюсь сльозами. Діти їх старанно витирають і заспокоюють. Я про рейтинги, про Куліш, про калаханів. В "Белом солнце пустыни" є слова: "За Родину обидно". Міцно сказано. А мені за Волинь соромно. Соромно, що люди на таких посадах, як Куліш, втратили елементарну совість, виставляючи себе публічно. Треба ще виготовити спеціальну медаль: "Тітці Куліш за втрачене життя в догоджанні начальству".
телевізійник Показати IP 31 Грудня 2010 21:01
Вже сиджу за святковим столом і обливаюсь сльозами. Діти їх старанно витирають і заспокоюють. Я про рейтинги, про кулішів, про калаханів. В "Белом солнце пустыни" є слова: "За Родину обидно". Міцно сказано. А мені за Волинь соромно. Соромно, що люди на таких посадах, як Куліш, втратили елементарну совість, виставляючи себе публічно. Треба ще виготовити спеціальну медаль: "Тітці Куліш за втрачене життя в догоджанні начальству".
Оце насмішили Показати IP 31 Грудня 2010 21:29
гггггггггг ой не можу витримати, от скоро буде Людина року тоді й побачите хто громадський діяч а хто журналіст. Тьху
Пересічний Показати IP 1 Січня 2011 12:34
Пирожко своїм "мундиром" і своїми радянськими нагородами за відданість владі, які висять на Словацького,2, настільки заплямував місцеве телебачення, що люди патологічно відвертались від нього і чекали змін. Зміни відбулись в гіршу сторону і в цьому спадковому для Волині кріслі всілась, як і треба було чекати, його секретарка Куліш. Крім великої смути, вона більше нічого не принесе ні волинському глядачу, ні журналістській спілці, до кінця розваленій і знищеній Савчаком і його оточенням. Власне, смута розпочалась з приходом Пирожка. А Куліш усе "обронзовить" на "многіє лєта" і поховає те, що називається телебаченням, під скорботну музику симфонії Баха.
Маяковський В.В. Показати IP 1 Січня 2011 17:22
"...если звезды зажигают - значит - это кому-нибудь нужно?"..
Нік Показати IP 1 Січня 2011 21:40
Що ж , з приходом нової влади всі стали практичні.Настільки, що скоро рідну матір продамо за газ.
чудова Показати IP 1 Січня 2011 22:50
проекті «Танцюють всі-2»... не другі "Танцюють всі", а треті.. щось ви так все робите не перевіривши
Борис Показати IP 2 Січня 2011 11:59
Чудовій. Ви вчора багато пили, чи щось інше? Як би це все розуміти, що ви тут втяли?.. Маю телефон непоганого психіатра? Може дати? Походіть годинку-другу на чистому повітрі, може відійдете.
Оля Показати IP 2 Січня 2011 15:15
Валерій Пельц - громадський діяч?... Смішно!!!! Що він зробив? Знаю і справді достойних людей, які щиро і по-справжньому, з величезною любов'ю змінють наш світ на краще.
свій Показати IP 2 Січня 2011 20:26
А Дідо правда у психушку потрапив після Нового року? Як би звідти сигнали поступають.
Прочитав відгуки Показати IP 3 Січня 2011 09:32
Реально рейтинг "нерейтенговий". Якась ЗАКАЗУХА, читати відгуки приємніше - в них є частина правди. Обідно за те, що найперших дають першим по рангах, а не по громадській оцінці. Зробіть якесь опитування, чи що?
Нагороджувач Показати IP 4 Січня 2011 09:11
А я б Клімчуку дав би по пиці.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus