USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Закупівельні ціни на волинське молоко - найнижчі

5 Листопада 2014 17:54
На Волині – найнижчі ціни на прийом молока в населення, скоротилося цьогоріч і його виробництво.

Про це йшлося під час семінару з питань розвитку галузі молочного скотарства та цінової ситуації на ринку молока, що відбувся 5 листопада у Ковелі.

Як повідомив директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрій Горбенко, основними виробниками молока на Волині лишаються господарства населення (84%), так, селяни утримують 95 тисяч корів. Селянські родинні ферми, які утримують три та більше корів, мають 200 гривень за голову із обласного бюджету. Таких родин налічується понад 3,5 тисячі, з них 2150 родин цьогоріч отримали з обласного бюджету 1,5 мільйона гривень.



Негативно на молочну галузь, з його слів, впливає цінова політика, тому цьогоріч спостерігається зменшення поголів’я. Водночас, основним виробником високоякісного молока є саме крупнотоварні підприємства, а молоко, що виробляється селянськими господарствами, має другий ґатунок. На Волині лише 100 сільськогосподарських підприємств утримують по 50 та більше голів крупної рогатої худоби. Щодо продуктивності дійного стада, семитисячний рубіж подолало підприємство «Рать», а рубіж у 4 тисячі літрів молока на рік від корови перейшли 15 підприємств в області. На теренах області наразі працює лише 9 доїльних залів, автоматизована система управління стадом працює на 8 підприємствах.



Динаміка виробництва молока у розрізі районів, зі слів Юрія Горбенка, – невтішна, тож, завдяки збільшенню продуктивності не вдалося компенсувати недобір молока, який був торік. Дотації із держбюджету для молочної галузі наразі немає.

Ціна на молоко від населення на Волині – найнижча серед регіонів України. Також виникають проблеми із розрахунками молокопереробних підприємств із постачальниками.



Своєю чергою, присутні під час семінару представники молокопереробних підприємств повідомляли, що очікувати на швидке підвищення закупівельної ціни не варто.

До слова, підприємство «Терра Фуд», яке наразі є лідером за об’ємом переробки молока та закупівельними цінами, лише 40% молока отримує від волинських підприємств та господарств, оскільки якість не завжди висока.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Свідок Показати IP 5 Листопада 2014 18:10
Горбенко розкрутив на паляну СМІТЮХА... До речі, нагадаю, що саме його брат минулої зими в Києві зі сцени т.зв. АНТИМАЙДАНУ закликав Путіна увести в Україну війська.... Але то історія.... У мене наступне -- якщо у молочній галузі така криза.... і ціни не задовільняють селян і спекуляції закупівельників продовжуються, то можливо не варто на досаді директора департаменту АПК тримати Горбенка?!?!?
теличка до Свідок Показати IP 5 Листопада 2014 18:29
А що може зробити Горбенко, і взагалі такі управління при ОДА, з приватними заготівельниками? Приїздять і говорять: здаєте? Ні - їдемо далі... І що тут зробить Горбенко і взагалі влада?! Колгоспів, переробних підприємств і молокозаводів державних немає - все бізнес, "ринок"!!!
трахтор дир-дир-дир до Свідок Показати IP 5 Листопада 2014 18:37
Весь сектор АПК в Україні приватний, то для чого потрібні ті управління при ОДА і ті Горбенки??? Щоб рахувати скільки чого зібрали приватники і при цьому нічого не робивши і просидівши рік за роком у файному кабінеті?:) Кому така робота і ті дармоїди потрібні, розуйте очі!!! Тут повна ліквідація подібних управлінь потрібна!!!
Свідок до трахтор дир-дир-дир Показати IP 5 Листопада 2014 19:32
..... погоджуюся....на всі сто) чому шоколадний Петя, себто нинішній гарант жодним чином не почав виконувати свої обіцянки... Я до чого))) Не потрібні ті управління -- 100%, але чому ще досі існують і цвітуть пишним цвітом облдержадміністрації... Чому шоколадний Петя збрехав, адже він обіцяв їх ліквідувати?!?!??!
дідо Показати IP 5 Листопада 2014 18:17
Чим менше Єрємєєв та Івахів платять за молоко, то більше за них полішуків голосує.
Андрій до дідо Показати IP 5 Листопада 2014 19:30
Вони ще забагато платять.Я б на їх місці справу поставив таким чином,щоб платили Єремеєву і Івахіву за те,що вони приймають від них молоко.І щоб приймали молоко тільки від населення тих населених пунктів де при в'їзді в село на великому плакаті,жирним шрифтом було написано такий текст :ЄРЕМЕЄВ І ІВАХІВ наші благодійники,яких ми обрали до ВР щоб вони нас оббирали!!! А на рахунок управлінь АПК,дійсно вони не потрібні,так як не мають ніякого впливу ні на ціноутворення,ні на інши сторони життя приватних сільгоспвиробників.Ті функції,що виконує управління,може виконувати дівчинка з неповною загальною освітою.
Анонім до дідо Показати IP 5 Листопада 2014 20:03
Ці хоч якусь копійку дають, хоч потім її й забирають. А такі як Гузі та інші підгузники взагалі нічого не дають, лише годують лозунгами. То що, за них голосувати?
опа до Анонім Показати IP 5 Листопада 2014 22:16
Степан, не пались)
киця Показати IP 5 Листопада 2014 18:25
А тим часом долар перевалив за 14! За газ платять з золото-валютних запасів, а не з зарезервованих грошей як розпинався Яценюк! Людей дурять і країну ведуть до повного банкротства! Все списують на війну, замилюють очі і нічого не вміють і не роблять з економікою!!!
балакун Показати IP 5 Листопада 2014 22:14
А ви дебіли далі голосуйте за івахіва та єремеєва, то будете ще доплачувати щоб у вас молоко забрали.
віра Показати IP 6 Листопада 2014 06:56
Закупівельні ціни на молоко найнижчі на Волині, а депутати Верховноі ради від Волині- найбагатші, що ж тут скажеш?!
Анонім Показати IP 6 Листопада 2014 07:14
Ви ще вибирайте Івахіва та Єремеева, вони у вас взагалі скоро все відберуть, і ціна гречку за яку ви голос продали врахована в закупівельні ціни молока

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus