USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Начальника прес-служби 14-ої ОМБ покарали за публікацію у ЗМІ

5 Лютого 2016 09:44
За публікацію у ЗМІ про проблеми з виплатами «бойових» тисяч начальника прес-служби 14-ї окремої механізованої бригади ОК «Захід» лейтенанта Влада Якушева перевели з передової й обмежили у спілкуванні з військовослужбовцями, які стикаються з такими проблемами.

Про це сам Якушев повідомив сьогодні у коментарі ІА ZIK.

«Мене забрали з передової, не пояснюючи чому. Сказали: ти військова людина, є наказ командира – виконуй. Тобто я зараз не на передовій, а там, де базується управління. Мені заборонили давати журналістам будь-які коментарі, які стосуються бригади. Я мушу переправляти всіх до командира бригади. Але в той же час телефон командира теж заборонили давати журналістам. Також мені заборонили без погодження з командиром публікувати в інтернеті будь-які тексти, які стосуються бригади. І я не знаю, навіщо я тут і скільки залишуся», – сказав він.

Зараз у бригаду скерована комісія з Міноборони, яка має розібратися в ситуації з виплатами «бойових». Але, підкреслив Якушев, окрім цієї проблеми, були підняті ще й інші питання, які для людей на фронті є не менш важливими.

«Наприклад, запитання, коли вояків демобілізують. У міністерстві і тут у бригаді на це відповідають таким чином, що демобілізують тоді, коли Президент підпише указ про демобілізацію. Але це не відповідь на запитання. Якщо саме міністерство не знає коли, а знає тільки Президент, то будьте добрі, поцікавтеся в нього самого. Чи Президент ігнорує це спеціально, чи в нього просто бояться запитати? Тобто потрібен документ і потрібне конкретне число, коли буде демобілізація», – зазначив лейтенант.

Щодо речей, які демобілізовані мають повертати, Якушев зазначив, що за статутом усе правильно – там записано, що за втрачені речі, треба заплатити в десятикратному розмірі.

«Але ж це ідіотизм. Наприклад, як вафельний рушник може прожити рік на передовій? А за нього треба буде заплатити у десятикратному розмірі. І за багато інших речей, бо все-одно в кожного щось зламалося, порвалося, загубилося. І це приведе до того, що остання хвиля, яка була мобілізована, піде без останньої зарплати. Це спеціально сплановано чи це просто такий ідіотизм? На ці питання теж треба шукати відповіді», – наголосив Влад Якушев.

Нагадаємо, міністр оборони України Степан Полторак направив комісію у розташування 14-ої та 93-ої окремих механізованих бригад Збройних сил України. Про це повідомляють у прес-службі Міноборони.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
1 ОМПБ Показати IP 5 Лютого 2016 10:16
Лейтенант в усьому правий!!! респект йому що не побоявся сказати про це в голос... у нього честі більше ніж у полковників-генералів...
Анатоль_ до 1 ОМПБ Показати IP 5 Лютого 2016 10:38
Не треба лейтенанту язиком вертіти як тузік хвостом. Правильно що покарали
1 ОМПБ Показати IP 5 Лютого 2016 10:19
ось його стаття, за яку його намагаються покарати..... https://inforesist.org/tyisyacha-boevyih-i-agentyi-kremlya/
Олена Показати IP 5 Лютого 2016 10:55
Просто смішно: повертати гроші за якісь рушники чи форму, яку не дали, а тим хлопцям, які за свій кошт купували бронежилети, теплі бєрци, ліки і т.д., МінОб. Не збирається повертати...?
Правда Показати IP 5 Лютого 2016 11:03
а тепер замісь нього надька замрига????
З 51 бригади Показати IP 5 Лютого 2016 11:43
Я служив у першій хвилі. Все правильно говорить лейтенант. І навіть складається враження, що він дійсно справжній офіцер, а не те шантрапйо, що носить погони і тільки труситься за свою ср..ку. Можливо, навіть, що він з мобілізованих. Нікому ж не секрет, що за роки незалежності у військові йшли переважно не за покликом душі, а лише такі собі мажори середнього класу, а насправді невдахи, які нічого не могли робити в цивільному житті і знали, що в ньому нічого не досягнуть. Так і сформувалася в нас армія нероб і злодюжок у камуфляжі, які кожен, як міг і де міг розпилювали збройні сили по шматочкам. Не тільки у нас влада винувала, а й на низах не ліпші. Простенький приклад: в цій ж же 51 бригаді, коли я служив, ключів гаєчних і викруток не було, щоб хоч чимось піднімати ту застояну техніку. Питання: а де ділися такі елементарні речі? З часів союзу все б мало лишитися, бо ж і експлуатації як такої останні 2 десятки років не було, і я не вірю, що все могло поламатися. Відповідь проста - все розтягнули прапорщики і офіцери. Ось такі то справи, вже не кажу про якісь серйозніші майнові цінності. Так що хочеться вірити, що Якушев не з таких. Шкода, що попав в осине гніздо і сам його не поборе. З'їдять його, дурнем зроблять, і на тому крапка.
Майданівці Володимир до З 51 бригади Показати IP 5 Лютого 2016 14:51
Так, істина правда. В армії не служив, але техніку ремонтував- сам ходив, коли мав час і змогу. Те що там стояло, інакше як брухтом ніхто б не назвав і не повірив би що коли не-будь зрушить з місця і воюватиме. З чим ходив- 2ма чемоданами інструментів. Це було найцінніше. Як буде потреба- ще піду. Сам писав президенту- хлопці збирали підписи, але купці людей ворухнути глибу -важко. Але можна. Найкраще доносять правду надійні журналісти, чесні ЗМІ, Го, правозахисники і самі воїни. Сьогодні кожен має задуматись, чи на місці того солдата чи журналіста в один день не стане син, чоловік, брат... Що тоді поворушимо дупою? Ні буде надто пізно. То може це зараз слід зробити, щоб твої рідні не ховались за довідки, Польщу чи ще що видумували. Не можеш сам сказати- підтримай того що каже, пошир інформацію, допоможи, кинь гривню, чи принеси передачу на схід. дітки пишуть, малюють. А здорованям що, слабо? Ці хлопці і дівчата роблять усе, щоб там не було твоїх рідних. Поважай їх!
З 51 бригади до Майданівці Володимир Показати IP 5 Лютого 2016 18:23
Погоджуююсь. Але по року війни тепер трохи розумію і тих ухилянтів, хоч як це б не звучало дивно від мене почути. Зрозуміло, що страшно бути там, ризикувати здоров'ям і життям, постійно відчувати елементарні побутові незручності. Проте, повернувшись після демобілізації, бійці стикаються з бюрократичною війною, зухвалістю і зневагою на всіх рівнях. Все починається від біганини за довідками, неможливістю реалізації права безплатного проїзду через непоодиноку хамовитість приватних перевізників, байдужість лікарів тощо і закінчуючи законодавчими маніпуляціями різного роду. Згадаймо для прикладу славнозвісну володимирську автостанцію з її хамами-касирами, маршрутників у яких вже є два пільговика в салоні, некомпетентність і тупість окремих командирів, які не несуть жодної відповідальності за свої непоправні дії і накази, зокрема комбриг Пивоваренко, якого навіть ніхто і не збирається шукати, луцький військовий госпіталь і пана Хоменка за підписом влк якого інваліди були придатними до служби, луцьку військову прокуратуру, яка завела до 2 тис кримінальних справ, бо нібито хлопці не так воювали і втікли з частини, і нарешті президента і вр за спроби протягнути незрозумілі закони по амністії бойовиків, постійну показуху і недотримання власних зобов'язань. Таких прикладів багато, люди ж не дурні і все це бачать, тому і ховаються, хто подалі. Бо прекрасно розуміють, що у разі не дай Боже чого, кожний опинеться сам на сам із власними проблемами. І армія сьогодні виглядає, як би там її не марафетили наші владні піарщики, як болото абсурду, в яке втрапиш і потім не відмиєшся в кращому випадку, або взагалі потонеш.
до Анатоль... Показати IP 5 Лютого 2016 12:08
Респект лейтенанту, а з такими як ти можна дише начальству ср...у лизати і вислуговуватися! Такі й привели до руйнування всіх цінностей людських!
1 ОМПБ Показати IP 5 Лютого 2016 12:14
Анатоль напевно гн*да ....
Лучанин до 1 ОМПБ Показати IP 5 Лютого 2016 13:06
То ні для кого не секрет)
Влад Показати IP 5 Лютого 2016 12:35
То є мужик. А є тряпки які внатурі бояться у вишестоящих щось спитати, щось рішати... І взагалі як нах.й користуватись тими речами які можливо вщент вбиті. Ситуації різні, люди теж. Навіть якщо те полотенце хтось беріг через день прав. А є що ніколи. Або нах його стірать якщо хтось миється раз в рік.....
Клава Показати IP 5 Лютого 2016 13:29
коментар було видалено
Колега Показати IP 5 Лютого 2016 15:35
Влад,ми з тобою!!!!!! Твої товариші з 14 омбр !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus