USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

«Неукраїнські політичні сили нашпигували свої списки московськими попами», – Тягнибок

18 Жовтня 2010 12:14
Партійці «Свободи» проти того, щоб священики балотувались до місцевих рад, однак до власних партійних списків запросили цілу когорту церковників, які будуть створювати в радах противагу експансії московської церкви.
Про те, що таких партійних рішень вимагає нинішня ситуація в державі, розповів під час прес-конференції 17 жовтня лідер Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок.
У різних регіонах від «Свободи», каже Тягнибок, балотуються представники УПЦ КП, автокефальної церкви і поодиноко греко-католики, оскільки останнім йти в депутати заборонено, зокрема тим священиками, які мають свої парафії.
До своїх списків «Свобода» запросили лише тих, з ким тривалий час співпрацює і має спільні погляди.
«Ми дійсно дотримуємося того, що священнослужителі не повинні бути при владі, і проект нашої конституції саме так і зазначає. І ми від цього не відмовляємось, але маємо реальну теперішню ситуацію, яка полягає в тому, що неукраїнські політичні сили нашпигували свої списки московськими попами. Нині ми вже маємо прецеденти, коли представники московської церкви, перебуваючи в місцевих радах цього скликання, маючи мандат, реально лобіюють інтереси московської церкви», – заявив політик.
Якщо ж під час каденції тих депутатів, які будуть обрані на найближчих місцевих виборах, «Свободі» вдасться проштовхнути для ухвалення свій проект конституції, то депутатів-священиків партія відкличе, обіцяє Тягнибок.
Підтримав свого однодумця і головний «свободівець» Волині Анатолій Вітів, який вважає цілком доречним балотування керівника прес-служби Волинської єпархії УПЦ КП, отця Віталія Собка. Вітів переконаний, що депутат-церковних дбатиме у Волиньраді про духовність.
«Нам треба міняти не обличчя ради, а саму суть тої ради, де все прийматися може великими пакетами, а конфлікти виникають тільки на майнових питаннях. Програма культурного, духовного розвитку Волині приймається за п’ять хвилин», – висловився він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Олександр Показати IP 18 Жовтня 2010 13:44
За новиною від 06 жовтня, 14:52 Керуючий єпархією Української православної церкви МП митрополит Луцький і Волинський Ніфонт не дозволить своїм священикам балотуватись у депутати на виборах 31 жовтня. А цей дурень кричить про попів. Його сарказм йому дорого коштуватиме. Але це буде після......
OrestN Показати IP 18 Жовтня 2010 19:24
Сам ти дурень, знахабнілий московський собачнік. Скільки таких телепнів продають своє українське чужинським покидькам.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus