USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Військовим наказали закрити ракетні шахти біля Локач

4 Березня 2010 12:55
Міністерство оборони порушило законні інтереси громадян Локачинського району – відтак буде відновлювати довкілля за власний кошт.
За результатами перевірки військової прокуратури Західного регіону України, Міноборони не виконує урядову «Програму реабілітації територій, забруднених унаслідок військової діяльності на 2002-2015 роки». Йдеться про закинуті ракетні шахти поблизу села Мовчанів Локачинського району.
Прокуратура вже підготувала відповідну позовну заяву в Окружний адміністративний суд міста Києва, - пише «Волинська газета».
Під час перевірки встановлено, що закинуті ракетні шахти поблизу села Мовчанів залишилися безгосподарними.

Земельна ділянка, де розміщені колишні шахтно-пускові комплекси ракет, відноситься до земель лісового фонду Озютичівської сільради. Самі же шахти ніде на балансі не значилися.
Немає їх на балансі й Локачинської райради, ні сусідніх Холопичівської та Війницької сільрад. Також установки не значаться в документах військової частини, розташованої на фондах розформованої ракетної дивізії.

А, відповідно до постанови, міністерство оборони за бюджетні кошти повинне було провести природовідновлювальні роботи на територіях, де були розташовані військові об’єкти і екологічний стан яких незадовільний, - пише «Волинська газета».
Довідково:
У лісі поблизу села Мовчанів Локачинського р-ну розташовані чотири занедбані шахтно-пускові установки з цілим комплексом наземних та підземних споруд. Вони належали радянському дивізіону ракетних військ стратегічного призначення.
У серпні 2009 року в ракетній шахті поблизу села Мовчанів загинуло двоє людей. Ці мешканці Володимира-Волинського хотіли без дозволу назбирати металобрухту.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus