USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Як «Айдар» потрапив у засідку. ПОДРОБИЦІ

11 Вересня 2014 09:32
Стали відомі подробиці бою на ділянці Металіст-Щастя, де бійці батальйону "Айдар" потрапили у засідку. Про це повідомляє батальйон "Айдар" на своїй сторінці у Facebook.

"Групі Термінатора батальйону "Айдар" поставили задачу висунутися на блокпост в районі повороту на Стукалову Балку траси населеного пункту Щастя - селище Металіст і дочекатися там танкістів та десантників. Одночасно з підходом танків та БТРів десанту почався артобстріл з боку Луганська, тривав 1,5 години. Термінатор наказав вивести машину і відігнати на 500 метрів в лісосмугу («зеленку»)", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, група Термінатора і група Грізлі, яка повернулася зі Стукалової балки, сіли у вантажівку, яка виїжджала у бік Щастя. В машині було 12 осіб першої групи і одинадцять бійців - другої.

"Проїхавши поворот на Цвітні Піски, через 1-1,5 кілометра вони під'їхали до блокпосту, на якому майорів український прапор. Термінатор, як командир групи, вийшов з машини і підійшов до постового. На питання постового: «Хто такі?» відповів «Ми - Айдар». «Айдар!» - крикнув вартовий і одночасно весь блокпост відкрив вогонь по машині наших бійців. Інші бійці стали вискакувати з вантажівки. Кузов вибухнув і спалахнув через прострелений бензобак та детонуючі боєприпаси", - зазначили в батальйоні.

Повідомляється, що багато бійців були поранені і отримали опіки. Вони відійшли до лісосмуги і поля соняшників. "Позаду лунали поодинокі постріли - звуки зачистки, очевидно, на блокпості добивали поранених. Один з наших поранених бійців дістався до бійців 80-ї бригади, які колоною йшли з Металіста, і розповів їм про те, що трапилося", - кажуть в "Айдарі".

Далі десантники попрямували на допомогу "айдарівцям" і вступили у бій з бойовиками. "Бійці 80-ки підбили танк та БТР противника, зруйнували споруди блокпоста, проїхавши по ньому, і пройшли далі, у напрямку Щастя", - зазначають бійці. Через 2 години починалося оголошене перемир'я. Переговори про видачу тіл загиблих тривали три дні, і бійці відзначають, що тіла повернули в "жахливому стані".




Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, як "Айдар" героїчно захищає Щастя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus