USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Запитай юриста
[7 Жовтня 2016 00:01] epryima: Добрий день! Підкажіть, будь ласка, як діяти в наступній ситуації: я є співвласницею приватного будинка, але інші мої співвласники мене не впускають всередину, що я можу з цим зробити? Чи потрібно викликати поліцію?
Відповідь юриста:
Доброго дня! Полціція тут Вам особливо не допоможе. Тут потрібно або заручитсь підтримкою людей, котрі зможуть допомогти Вам фізично увійти в будинок і утриматись там. Також можна отримати рішення суду про вселення, подавши до суду позов про усунення перешкод в користуванні квартирою, вселення та визначення порядку користування. Правові підстави:

Відповідно до ст. 319 ЦК України, власник володіє, користується, розпоряджається своїм майном на власний розсуд. Усім власникам забезпечується рівні умови здійснення своїх прав.

Згідно зі ст. 321 Цивільного кодексу України право власності є непорушним. Ніхто не може бути позбавлений цього права або обмежений у його здійсненні.

У відповідності зі ст. 391 Цивільного кодексу України власник майна має право вимагати усунення перешкод щодо здійснення ним права користування своїм майном.

Стаття 155 Житлового кодексу України визначає, що жилі будинки (квартири), що є в приватній власності громадян, не може бути в них вилучено, власника не може бути позбавлено права користування жилим будинком (квартирою), крім випадків, установлених законодавством.
Коментарів: 1
людмила Показати IP 11 Жовтня 2016 17:18
у батьків будинок на 4 кімнати.Ще за життя батька брату одну кімнату подарували , друга за заповітом.Він відділився і добудував собі кухню та коридор до цих кімнат. Тато помер, на дві свої кімнати мама написала на мене (дочку)заповіт..Але заповіт склали в приватного нотаріуса. скажіть чи можуть бути якісь проблеми з прийняттям спадщини після смерті матері.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus