USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98
Луцьк

«Боятися слід не того, хто знає про свій туберкульоз, а того, хто про нього не підозрює». Що всім треба знати про одну з найпідступніших хвороб

Туберкульоз входить до десятки найбільш поширених у всьому світі захворювань й найбільш смертельно небезпечних інфекційних недуг. Проте його помилково вважають невиліковним, соромляться і навіть сахаються. Більшість воліють нічого не знати про цю хворобу, аж доки не почують діагноз, який спричиняє заціпеніння і шок. Та чи такий страшний туберкульоз, як його уявляє собі більшість людей? Хто і як може захворіти? Які симптоми мають настрожити? Чи легко його виявити і чи важко вилікувати? А головне – як жити з діагнозом «туберкульоз»?

Сьогодні 11:26

Представник Луцької міськради взяв участь у візиті до міст Німеччини та Швейцарії: що обговорювали

Заступник Луцького міського голови Ірина Чебелюк взяла участь у візиті, організованому ЮНІДО, до міст Штутгарт, Зіндельфінген (Німеччина) та Ленгвіль (Швейцарія). Темою поїздки було зелене відновлення України й міжмуніципальна співпраця. Ключовими питаннями, що досліджувались стали: виробництво біогазу, телемедицина та електронна мобільність.

Сьогодні 10:53

«Я дуже хочу і мрію виступати за Україну надалі!»: уперше в історії області волинянка взяла участь у зимових Дефлімпійських іграх

Ювілейні ХХ зимові Дефлімпійські ігри-2023, які було перенесено на 2024 рік, відбулися у турецькому місті Ерзурумі. Національна збірна команда України виступила у наступних видах спорту: лижні перегони, гірськолижний спорт, сноуборд, керлінг та шахи. В основний склад збірної потрапила і лучанка Анастасія Смідюк.

Сьогодні 08:42

«У міста є я»: в Луцьку молодь запрошують долучитися до Урбан руху

Місія Урбан руху «У міста є Я» – у сприянні розвитку свідомої активної позиції української молоді через формування знань та навичок розвитку й творення міського простору. А візія у тому, аби зайняти лідерство в урбан русі серед молоді та стати активатором ініціатив і якісних змін у кожному куточку України.

Сьогодні 06:19

«Шукаємо ресурс на плей-оф», – Чайковський про поразку від «Дніпра» та матчі з «Рівним»

Головний тренер «Старого Луцька» Дмитро Чайковський на післяматчевій пресконференції прокоментував програшну гру своєї команди проти «Дніпра», а також поділився очікування від майбутнього протистояння з «Рівним» у плей-оф.

18 Березня 2024 21:02

У Луцьку померло півторамісячне немовля, підозрюють виснаження

На місце приїхала швидка допомога, втім врятувати маля не вдалося – дівчинка вже не дихала.

18 Березня 2024 20:45

Наголоси, дати і пороговий бал: як в ліцеї у Луцьку готують випускників до НМТ

У Луцькому ліцеї № 23 учнів випускних класів активно готують до складання Національного мультипредметного тестування (НМТ) у новому форматі.

18 Березня 2024 20:04

Лучанин готується до чемпіонату світу з кульової стрільби для людей з порушенням слуху

Лучанин Олександр Колодій приїхав з чемпіонату України, де здобув п’ять медалей та повернувся до тренувань. У спортсмена попереду підготовка до чемпіонату світу з кульової стрільби серед людей з порушенням слуху.

18 Березня 2024 18:44

Луцький міський голова вручив орден «За мужність» військовому Богдану Висоцькому

Відповідно до Указу Президента України «Про відзначення державними нагородами» за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі орденом «За мужність» ІІІ ступеня нагороджено молодшого сержанта Висоцького Богдана Юрійовича.

18 Березня 2024 17:43

Помститися за Кубок не вийшло: «Старий Луцьк» програв лідеру Суперліги «Дніпру»

Баскетбольний клуб «Старий Луцьк-Університет» вдруге за короткий період часу поступився «Дніпру» (69:97), не зумівши віддати борг за поразку в півфіналі Кубка. Щоправда ця гра Суперліги нічого не вирішувала для команд, адже обидві забезпечили собі місце у плей-оф, де лучани зіграють з «Рівним.

18 Березня 2024 17:27

У Луцьку відбудеться благодійний фестиваль «Зірки і діти»

Фестиваль «Зірки і діти» відбудеться у Всесвітній день людини з синдромом Дауна. В цей день по всьому світу проходить акція «Багато кольорових шкарпеток», тож під час заходу буде можливість взяти участь в акції та придбати кольорові шкарпетки, які є символом толерантності та інклюзивності

18 Березня 2024 17:10

Тікав і не мав документів: у Луцьку патрульні затримали 17-річного водія

Цими вихідними під час комендантської години патрульні помітили легковик BMW, який рухався вулицями Луцька без ближнього світла фар та державного номерного знаку.

18 Березня 2024 16:20

У суботу в Луцьку зафіксували черговий температурний рекорд

За даними спостережень метеостанції, максимальна температура повітря в Луцьку цього дня становила +14°С.

18 Березня 2024 13:21

В університеті Лесі Українки відбувся обласний турнір юних правознавців

Університет Лесі Українки та Волинська обласна Мала академія наук продовжують активну співпрацю. Цього разу спільними зусиллями вдалося провести обласний турнір юних правознавців.

18 Березня 2024 12:32

Загорілася сажа в димарі: у Луцьку рятувальники ліквідували пожежу

Горіння ліквідували за 14 хвилин й запобігли перекиданню полум'я на будівлю. Унаслідок пожежі пошкоджено кілька метрів профнастилу та димар. Потерпілих та жертв немає.

18 Березня 2024 12:15

На Волині двоє п'яних водіїв пропонували патрульним хабарі

Минулої п’ятниці у Луцьку по вулиці Карбишева співробітники групи реагування патрульної поліції зупинили автомобіль Ford за порушення правил дорожнього руху. Під час спілкування із водієм поліцейські виявили ознаки алкогольного сп’яніння.

18 Березня 2024 11:41

На Волині виявили порушення під час закупівель

Під керівництвом начальника ОВА Юрія Погуляйка відбулося чергове засідання робочої групи «Прозорість та підзвітність», під час якого обговорили закупівлі із високим рівнем ризиків.

18 Березня 2024 11:25

Система Orphus