USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93
Запитай юриста
[26 Грудня 2016 22:32] Блищак Едуард: Доброго дня, у мене така проблема, розкажу все з початку . Я заказав із сайта новорічні гірлянди дві штуки по 10 м колір чорний (мерцающие). Вони прибули на пошту наложним платижем, так як не було часу перевірити на новій пошті , була велика черга, я лиш подивився чи вони світять ,але з приходом додому я подивився, що вони не мерцають і довжина не співпадала ( замість 10 метрів вони мені підсунули 7,5 метрів) в ітозі замість 20м.. у мене получилось лише 15метрів. Після перевірки я подзвонив на номер, з якого заказував, вони почали прикидатися дурнями , що я не з того сайта заказував, вішати лапшу на вуха, і вони казали, щоб я повернув товар, а вони мені вишлять гроші, оскільки таких гірлянд, що я заказував давно вже немає ,вони продали зовсім інший мені товар, і так як довіри до них немає зато що вони продають зовсім інший дешевший товар взамін за той що рекламують на сайті , то я боюсь їм висилати гірлянди, що не повернуть гроші.Я їм запропонував, щоб вони мені компенсували і повернули частину грошей за те, що вони обманюють своїх покупців.

PS.В чеку написано (Гирлянда светодиодная уличная 10 метров мульти) замість цього у мене 7.5 метрів. Печатка на чеку ( фізичка особа підприємця, фамілія, імя, по-батькові, номер) .

Будь ласка, прошу вас написати, які є в мене права, і що мені робити в такому випадку, як тут я написав......І куди мені звернутись ?

З повагою, Едуард!
Відповідь юриста:
Доброго дня! В цій ситуації закон повністю на Вашому боці. Надам відповідь із посиланням на законодавство. Цитую норми Цивільного кодексу.

Стаття 698. Договір роздрібної купівлі-продажу

За договором роздрібної купівлі-продажу продавець, який здійснює підприємницьку діяльність з продажу товару, зобов'язується передати покупцеві товар, що звичайно призначається для особистого, домашнього або іншого використання, не пов'язаного з підприємницькою діяльністю, а покупець зобов'язується прийняти товар і оплатити його.

Стаття 699. Публічна пропозиція укласти договір купівлі-продажу

Пропозиція товару в рекламі, каталогах, а також інших описах товару, звернених до невизначеного кола осіб, є публічною пропозицією укласти договір, якщо вона містить усі істотні умови договору.

Виставлення товару, демонстрація його зразків або надання відомостей про товар (описів, каталогів, фотознімків тощо) у місцях його продажу є публічною пропозицією укласти договір незалежно від того чи вказана ціна та інші істотні умови договору купівлі-продажу, крім випадків, коли продавець явно визначив, що відповідний товар не призначений для продажу.

Стаття 700. Надання покупцеві інформації про товар

Продавець зобов'язаний надати покупцеві необхідну і достовірну інформацію про товар, що пропонується до продажу. Інформація має відповідати вимогам закону та правилам роздрібної торгівлі щодо її змісту і способів надання.

Якщо покупцеві не надано можливості негайно одержати повну і достовірну інформацію про товар у місці його продажу, він має право вимагати відшкодування збитків, завданих необґрунтованим ухиленням від укладення договору, а якщо договір укладено, - в розумний строк відмовитися від договору, вимагати повернення сплаченої за товар грошової суми і відшкодування збитків, а також моральної шкоди.

Стаття 708. Права покупця у разі продажу йому товару неналежної якості

У разі виявлення покупцем протягом гарантійного або інших строків, встановлених обов'язковими для сторін правилами чи договором, недоліків, не застережених продавцем, або фальсифікації товару покупець має право за своїм вибором:

1) вимагати від продавця або виготовлювача безоплатного усунення недоліків товару або відшкодування витрат, здійснених покупцем чи третьою особою, на їх виправлення;

2) вимагати від продавця або виготовлювача заміни товару на аналогічний товар належної якості або на такий самий товар іншої моделі з відповідним перерахунком у разі різниці в ціні;

3) вимагати від продавця або виготовлювача відповідного зменшення ціни;

4) відмовитися від договору і вимагати повернення сплаченої за товар грошової суми.

Можна навести ще не одну норму законодавства, яка захищатиме Ваші права в даній ситуації, однак і цих буде достаньо. Порада щодо практичної реалізації Ваших прав. 1. Пишете листа підприємцю на його юридичну адресу, в якому цитуєте наведені вище положення законодавства, описуєте Вашу ситуацію, і зазначаєте свої вимоги. Додаєте, що у разі їх незадоволення, звернетесь до служби у справах захисту прав споживачів, і, за потреби, до суду. А також те, що усіюди де можливо в мережі інтернет залишити відгук про недобросовісну діяльність такого інтернет-магазину. Такий лист відправляєте рекомендованою кореспонденцією з повідомленням про вручення. 2. Анаогічного змісту пишите електронного листа на мейл інтернте-магазину, у якому придбали герлянду. 3. За відсутності позитивного результату після виконання перших двох порад - починаєте ралізовувати про що в них зазначали: відгук, скарга в мережі інтернет. Останній етап - це суд.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus