USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[5 Травня 2017 22:28] SVETLANA: Доброго вечора! Допоможіть, будь ласка, розібратися у наступній ситуації! Справа в тому, що моя бабуся (мати батька мого) колись загубила документи на будинок. Залишився тільки акт на землю, на якій той розташований. Нині мої батьки офіційно розлучені. Але мати живе в тому будинку з моєю рідною сестрою (рідною дочкою тата). Біля нього є новобудівля, котру будував мій тато і вона не має номера. Ці два будинки розташовані на 9 сотих землі. У батька ще є рідний брат інвалід (психічно-хворий), який колись був прописаний у старому будинку, але потім жив у пансіонаті (тільки тепер його батько мій забрав до себе).

Скажіть, будь ласка:

1)в якому порядку можна відновити документи на будинок (старий);

2)як відкрити номер на новий будинок;

3)як правильно все оформити, адже мій батько хоче все оформити на себе, але зробити хоче два документи, щоб у майбутньому один будинок належав йому, а інший передати у спадок дочці?

До речі, акт на землю оформлений на його ім’я та прізвище, і він там прописаний.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Відновити документи на старий будинок можливо, розуміючи ким такі документи були видані раніше. Для цього дня початку доцільно заглянути до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, за наявності у ньому даних про будинок - можна побачити, на підставі яких правовстановлюючих документів до цього реєстру внесені дані про будинок як про об’єкт нерухомості. І після цього слід подати заяву про видачу дублікати документів у зв'язку із їх втратою до органу чи до нотаріуса, який їх первинно видав. Отримати номер на новозбудований будинок слід шляхом введення такого будинку в експлуатацію у встановленом законно порядку (для цього краще Вам проконсультуватись у відповідному підрозділі Держархбудінспекції України, за місцем знаходження будинку), та отримання від органу місцевого самоврядування рішення про присвоєння такому будинку адреса. В даному випадку і вийде все оформити на батька, і в подальшому він розпорядиться таким майном на свій розсуд. Інших варіантів тут особливо немає. Хіба що він як спадкоємець відмовиться від своєї частки у спадщині на користь дочки, яка є спадкоємицею 2 черги.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus