USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94
Запитай юриста
[22 Червня 2017 16:37] леся: Доброго дня! Рішенням суду на мене наклали штраф, ніякої мови про звільнення з роботи не йшлося. Чи правомірне звільнення з роботи? Являюсь суб'єктом відповідальності (виконувала обов'язки директора) за правопорушення, пов'язане з корупцією, прийняла рішення в умовах реального конфлікту інтересів, видавши премію у розмірі 300 грн. своєму сину, котрий працював контролером на даному підприємстві.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Якщо вже є постанова суду про вчинення Вами копурційного правопорушення, яка набрала законної сили, то в такому випадку звільнення є правомірним. Особа за вчинення корупційного правопорушення підлягає звільненню із роботи. Дане положення передбачено зокрема ст. 22 Закону України "Про засади запобігання та протидії корупції". Проте, потрібно зокрема розуміти і те, що окрім звільнення передбаченого спеціальним законодавством є загальна процедура звільнення передбачена Кодексом законів про працю, про яку ні в якому разі не можна забувати і який повинен відповідати порядок звільнення встановлений спеціальним законом.

Потрібно підкреслити те, що у зв'язку із прийняттям Закону "Про засади запобігання та протидії корупції" загальна процедура, визначена КЗпП, також зазнала певних змін.

Насамперед слід пам'ятати про зміни внесені до ст. 36 КЗпП. Даною статтею передбачено перелік підстав припинення трудового договору, який було доповнено новою підставою - набуття законної сили судовим рішенням, відповідно до якого працівника притягнуто до відповідальності за корупційне правопорушення. Цю ж статтю доповнено нормою, яка встановлює триденний строк (з дня одержання органом державної влади, органом місцевого самоврядування, підприємством, установою, організацією копії відповідного судового рішення, яке набуло законної сили), протягом якого особа підлягає звільненню з роботи у разі корупційного правопорушення. І при оформленні звільнення працівника, який вчинив корупційне правопорушення як підстава звільнення в трудовій книжці буде зазначатися відповідна ч. 7-1 статті 36 КЗпП.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus