USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97
Запитай юриста
[5 Вересня 2017 23:49] Natik: Перебуваючи у шлюбі з чоловіком, придбали у 2014 році у новобудову квартиру, яка станом на сьогодні ще не здана.Тобто офрмили тільки майнові права на майно, щобуде створено у майбутньому. У офісі забудівника випадково дізналася, що дане майно чоловік переоформив на свою маму (мою свекруху) у 2017 році без мого відома. Договір був укладений не тристороння переуступка, а новий договір купівлі продажу на свекруху на дану квартиру від 2017 року. Нотаріально завірені копії початкового договору купівлі продажу за 2015 рік є у мене на руках. Прошу Вашої поради як доказати свою приналежність до даного майна??? і як можна заборонити нотаріусам реєструвати право власності на СВЕКРУХУ у разі здачі будинку в експлуатацію. Як краще поступити у даній ситуації, щоб не стати жертвою афери. Наперед вдячна за відповідь.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Майнові права теж є об'єктом права спільної сумісної власності подружжя. Тут варіант вирішення ситуації, щоб ви не залишились без прав на майбутнє житло - це визнати договір купівлі майнових прав на свекруху удаваним правочином відповідно до ст. 235 Цивільного кодексу України. І в ході такого судового спору в порядку забезпечення позову можна заборонити вчиняти реєстраційні дії із такою квартирою.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus