USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Запитай юриста
[9 Жовтня 2017 16:07] Оксана: Добрий день! Я вже отримала документи із суду по судовій справі та буду подавати документи для стягнення аліментів по Договору між Україною та Угорською республікою про надання цивільної правової допомоги. Також згідно статті 195 Сімейного кодексу України можна за допомогою міжнародних договорів про надання правової допомоги встановити його заробіток за кордоном і перерахувати заборгованість в Україні.

Ось текст статті:

Стаття 195. Визначення заборгованості за аліментами, присудженими у частці від заробітку (доходу)

1. Заборгованість за аліментами, присудженими у частці від заробітку (доходу), визначається виходячи з фактичного заробітку (доходу), який платник аліментів одержував за час, протягом якого не провадилося їх стягнення, незалежно від того, одержано такий заробіток (дохід) в Україні чи за кордоном.

2. Заборгованість за аліментами платника аліментів, який не працював на час виникнення заборгованості або є фізичною особою - підприємцем і перебуває на спрощеній системі оподаткування, або є громадянином України, який одержує заробіток (дохід) у державі, з якою Україна не має договору про правову допомогу, визначається виходячи із середньої заробітної плати працівника для даної місцевості.

У разі встановлення джерела і розміру заробітку (доходу) платника аліментів, який він одержав за кордоном, за заявою одержувача аліментів державний виконавець, приватний виконавець здійснює перерахунок заборгованості.

3. Розмір заборгованості за аліментами обчислюється державним виконавцем, приватним виконавцем, а в разі виникнення спору - судом.

{Стаття 195 із змінами, внесеними згідно із Законами № 2677-VI від 04.11.2010, № 1404-VIII від 02.06.2016; в редакції Закону № 2037-VIII від 17.05.2017}

Підкажіть, будь ласка, які механізми щодо встановлення доходів колишнього чоловіка згідно цієї статті.

Також підкажіть, будь ласка, де отримати довідку стосовно виконання частини рішення або невиконання рішення на території України (додаток 3). В інструкції щодо виконання рішення суду України за кордоном пише, що потрібно отримати в суді, а в самому суді кажуть, що в у виконавчій службі.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Розпочну з останнього. Довідку стосовно виконання частини рішення суду або невиконання рішення на території України свід отримати у виконавчій службі, оскільки саме цей орган в Україні здійснює примусове виконання судових рішень.

Порядок отримання відповідної інформації та виконання інших доручень на виконання чинних міжнародних договорів України з питань надання правової допомоги в цивільних справах визначено в Інструкції про порядок виконання міжнародних договорів з питань надання правової допомоги в цивільних справах щодо вручення документів, отримання доказів та визнання і виконання судових рішень, затвердженій наказом Міністерства юстиції України, Державної судової адміністрації України від 27 червня 2008 року № 1092/5/54. Відповідно пункту 1.8 розділу І Інструкції головні територіальні управління юстиції взаємодіють з іноземними компетентними органами з питаннь надання міжнародної правової допомоги в цивільних справах через Міністерство юстиції України, яке відповідно до положень міжнародних договорів є центральним органом України з питань надання міжнародної правової допомоги в цивільних справах.

Відповідно, таким шляхом має піти державний виконавець, котрий здійснює виконання рішення суду щодо стягнення на Вашу користь аліментів: підготувати відповідний запит до компетентних органів Угорської республіки на отримання даних про отримувані в цій країні доходи боржника, який подати через Міністерство юстиції України.
Коментарів: 1
виктория Показати IP 17 Грудня 2017 11:54
доброго дня пидкажит мени пожалуста я живу з чоловиком неофицийному шлюби унас двое диток одного сина вин записав на свою фамилию а другого сина вин нехочи записувати на свою фамилию я маю права записати насебе

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus