USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Запитай юриста
[19 Квітня 2018 09:52] ksagan: Доброго дня, підкажіть будь ласка, як правильно написати заяву на відмову гаража. Чоловік помер, є два сини. Відмову треба на користь старшого сина, молодший син не проти. Дякую
Відповідь юриста:
Доброго дня! Так розумію йдеться про випадок, коли гараж не приватизований, і перебував в користуванні чоловіка, як члена гаражного кооперативу. В цьому випадку слід ознайомитись із статутом такого кооперативу, у якому ці питання врегульовані (поспілкуйтесь із головою гаражного кооператииву). Та скоріш за все слід подати заяву від сина, адресовану гаражному кооперативу, і у якій зазначити про прийняття його до членів кооперативу, як спадкоємця помернолого члена, та виділення (закріплення) того гаражу (місця), яким раніше користувався покійний. При цьому параллельно від Вас та іншого сина написати заяви, що вони не бажають вступати в кооператив, і не заперечують щодо вступу того сина, кому вирішили передати гараж.
Коментарів: 2
Рустам Показати IP 27 Квітня 2018 15:52
Добрий день! Потрібно щоб старший син звернувся в будь-яку нотаріальну контору за місцем смерті батька із заявою про прийняття спадщини (нотаріус сам її сформує). - це у випадку якщо ще не відкрита спадкова справа. Після цього дружина та молодший син пишуть у того ж нотаріуса (або у будь-якого іншого, але заяву несуть до нотаріуса, який відкрив спадкову справу) заяву про відмову від спадщини на користь старшого сина. Але майте на увазі, що відмовитись можна лише від всієї спадщини (а не від її частини). Тобто якщо після смерті батька залишилось ще якесь майно то у разі відмови від спадщини старший син успадкує і таке майно. У такому випадку заяву про прийняття спадщини треба подавати всім спадкоємцям, а потім між собою в нотаріуса можна укласти угоду про поділ спадкового майна, у якій визначити кому яке майно перейде у власність. Будуть питання телефонуйте 066 36 888 57
Rustam Показати IP 27 Квітня 2018 15:55
Добрий день! Потрібно щоб старший син звернувся в будь-яку нотаріальну контору за місцем смерті батька із заявою про прийняття спадщини (нотаріус сам її сформує). - це у випадку якщо ще не відкрита спадкова справа. Після цього дружина та молодший син пишуть у того ж нотаріуса (або у будь-якого іншого, але заяву несуть до нотаріуса, який відкрив спадкову справу) заяву про відмову від спадщини на користь старшого сина. Але майте на увазі, що відмовитись можна лише від всієї спадщини (а не від її частини). Тобто якщо після смерті батька залишилось ще якесь майно то у разі відмови від спадщини старший син успадкує і таке майно. У такому випадку заяву про прийняття спадщини треба подавати всім спадкоємцям, а потім між собою в нотаріуса можна укласти угоду про поділ спадкового майна, у якій визначити кому яке майно перейде у власність.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus