USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94
Запитай юриста
[29 Травня 2019 12:16] Theo: Доброго дня, моє питання було: « [12 Квітня 2019 13:21] Theo » . Якщо дозволите, в мене є уточнююче питання на мій пункт3. Я знайшов в мережі інформацію, що якщо один з подружжя своєю працею, коштами і т.д істотно збільшив вартість майна успадкованого іншим з подружжя, то він має право претендувати також на половину спадку і якщо це так, то наскільки важко довести цю істотність в суді і чи знайомі вам схожі прецеденти у вашій практиці? І якщо буде час і бажання проясніть : я чув такі поняття як «спільна часткова власність» і «виділ в натурі», що з них у моєму випадку, якщо в свідоцтві на спадщину написано : «...Право на спадщину за заповітом на ½ частку видане...» ? Дуже дякую.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Дійсно, якщо один з подружжя своєю працею, коштами і т.д істотно збільшив вартість майна успадкованого іншим з подружжя, то він має право претендувати також на половину спадку. Це довести важко. Тут вам все не роз'ясню, треба індивідуально вивчати випадок. У Вашому випадку може стати визнання за Вами частки в індивідуальній власності іншого з подружжя, або компенсації вартості істотного поліпшення. Якщо успадковане іншим з подружжя майно, яке істотно поліпшили, велике, і може реально відокремитись одне від одного, тоді може бути і виділ частки в натурі.
Коментарів: 1
Oksi Показати IP 29 Травня 2019 15:10
Якщо син не одержує степендію,чи потрібно закладати її в доходи,для оформлення субсидії?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus