USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94
Запитай юриста
[25 Вересня 2019 17:55] Тетяна: Добрий день. Допоможіть розібратися.
керівником структурного підрозділу органу виконавчої влади з метою проведення певних дій до різних організацій надавалася копія наказу, яка засвідчувалася написом "Згідно з оригіналом" та ставився підпис як самого керівника, що прийняв наказ, та інших посадових осіб. Коли стало відомо, що зазначений наказ прийнятий неправомірно, після відкриття дисциплінарної справи та винесення догани керівник структурного підрозділу подає позовну заяву щодо скасування рішення про винесення догани, у якій чітко зазначає дату та № згадуваного наказу. Після наданих у суді заперечень,керівник структурного підрозділу змінює підстави позову та додає наказ з такою ж назвою, але іншою датою. Зрозуміло, що керівник структурного підрозділу підробив новий наказ, проступку сплив термін давності. Але ж до державного реєстратора, до районної ради, до дисциплінарної комісії надавався наказ саме із попередньою датою, тобто засвідчені копії.
До суду керівник надає новий наказ із зміненою датою та журнал реєстрації наказів (зрозуміло, що журнал та наказ переписані, але як довести це).
Дякую
Відповідь юриста:
Доброго дня! Це не просто, та можливо. Для початку слід звернутись до органів, яким направлялась завірена копія оригіналу наказу, та витребувати в них цю копію із заначенням дати надходження і шляхів (паперово, в сканах на електронну пошту) надходження до них вказаного документу. Після отримання таких даних - надати їх до суду разом із клопотанням про доручення доказів та про поновлення строку можливості представлення цих доказів в порядку ч. ч. 4, 5 ст. 83 ЦПК України. Якщо ж органи, в які скеровувалась вказана копія наказу, відмовлять у наданні відповідної інформації, слід звернутись до суду із клопотанням про витребування доказів в порядку ч. 1 ст. 84 ЦПК України, надавши докази неможливості отримання відповідних даних самостійно (зокрема відмовленої відповіді органів, яким скеровувалась копія наказу). Також можна викликати як свідків працівників, які отримували вказану завірену копію наказу. Паралельно слід подати до поліції кримінальні правопорушення, передбачені ч. 1 ст. 364-1 ч. 1 ст. 366 КК України, а саме про службові підроблення, поєднані із зловживанням своїми повноваженнями, вчинені керівником підрозділу, якому оголошено догану.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus