USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Світ вражає: 10 місць на планеті, де живуть найбільші популяції диких тварин
На карті світу залишилося не так багато місць, в які не вторглася цивілізація. Небагатьом куточкам вдалося зберегти первозданну природу і стати будинком для цілих колоній тварин, птахів і організмів. Мандрівники, що проклали маршрут поїздки через одне з цих 10 місць, отримують унікальний шанс поспостерігати за великими скупченнями різних представників фауни в їх природному середовищі існування з дуже близької відстані.

1. Екосистема Серенгеті, що простягається від півночі Танзанії до півдня Кенії, є однією з найстаріших і найбільш збережених на Землі. На її незайманих просторах мешкають понад 4 мільйонів тварин і п'ятсот видів птахів. У період міграції можна побачити незабутнє видовище - як тисячі антилоп, зебр, газелей, носорогів, слонів і багатьох інших тварин переміщуються з північних пагорбів на південні рівнини в пошуках води.
2. Найзахідніша точка Європи - скелі Латрабьярг в Ісландії - під час гніздування є домом для мільйонів морських птахів. За бакланами, тупіками, північними олушами, кайрами і гагарками можна спостерігати з неймовірно близької відстані, головне, надмірно не захопитися процесом і не забути, що ви перебуваєте на скелях висотою 450 метрів.
3. Практично незайманий куточок природи атол Альдабра є батьківщиною найбільшої в світі популяції гігантських черепах. Їх чисельність на острові оцінюється приблизно в 150000, а їх щільність становить понад 650 особин на квадратний кілометр.
4. Висока температура і концентрація солей зробили район озера Натрон, розташованого в Танзанії, непридатним для життя більшості мешканців дикої природи. Агресивне середовище озера виявилася цілком комфортною лише для синьо-червоних водоростей і малого фламінго. Оскільки до отруйного озеру не наближаються хижаки, для птахів сімейства фламінгових воно стало єдиним місцем розмноження.
5. У печері Bracken Bat Cave в Техасі живе найбільша колонія кажанів. У шлюбний період тут мешкає понад 20 мільйонів особин - практично стільки ж жителів налічує другий найбільш густонаселене місто в світі Пекін.
6. Восени в ліси мексиканських штатів Мічоакан і Мехіко прилітають на зимівлю метелики монарх. Мільйони комах збираються тісними колоніями на деревах, «фарбуючи» їх в помаранчевий колір.
7. У водах австралійського затоки Хеймлін Пул живе колонія найдавніших мікроорганізмів - ціанобактерій. Розмір їх становить від 0,1-1 до 20-100 мкм, тому неозброєним оком побачити їх не можна, зате можна спостерігати результат їх діяльності - побудовані ними кам'яні тридцятисантиметровий стовпчики строматоліти.
8. Земляний червоний краб мешкає тільки на острові Різдва. Протягом періоду розмноження на острові буквально ніде ступити: мільйони ракоподібних залишають свої нори і рухаються до узбережжя, щоб відкласти ікру.
9. Озеро Медуз на острові Ейл-Малк в Палау через тріщини і тунелі пов'язано з океаном, тому вода в ньому солона. У той же час водойму ізольований і єдиними його великими мешканцями є більше 2-х мільйонів золотих і місячних медуз. Через відсутність хижаків вони втратили жалкі клітини щупалець і придатки щупалець, завдяки чому любителі дайвінгу можуть плавати разом з ними.
10. Розташований в Атлантичному океані острів Заводовський - місце проживання однієї з найбільших популяцій антарктичних пінгвінів. На клаптику суші площею 25 км постійно проживають близько 2-х мільйонів королівських пінгвінів.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus