USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12
Світ вражає: Американські песики
Коли я чую час від часу стогнання про високий рівень української науки – мене це, вибачте, смішить. Мовляв, ще є інститути, спеціалісти, розробки. Треба збільшити фінансування – і Україна стане європейським Тайванем. Це говорять націоналісти, комуністи, журналісти.

Щас, Тайвань. Нашій науці слід зосередити весь свій потенціал над вирішенням однієї проблеми: чому в Тунісі, Китаї, Фінляндії чи в Аргентині дороги добрі, в Польщі, блін, чудові, в Німеччині фантастичні, а в Україні – сходять з першим снігом? Чому міст ми будуємо десять років, а трамваї – як з фільмів про окупований Париж?

Про який рівень може йти мова, коли ми відстали напевне вже на століття? Вже не знаю, чи можуть наші науковці вигадати мікрохвильовку – бо за останні 50 років, як її випускали на заході в нас такий девайс не продавали. Зате от про таке – я просто мовчу.

Компанія Бостон Дінамікс спеціалізується (!) на виготовленні двоногих і четвероногих роботів . Їх творіння на ім’я Петмен може йти швидкою ходою й не падає, коли його штовхають.

Робот БігДог бігає зі швидкістю до 8 км на год, рухається по нерівній поверхні, льоду, снігу, болоту. А головна проблема, яку вирішували їх науковці останнім часом – це рівень шуму.

А колеги з Массачуссетського технологічного інституту спаяли робота ЛітлДог. Він не просто лазить горбами чи сходами. Він вчиться (!) як людина, яка вперше залазить на гору, використовуючи обмежені рухи й поступово освоюючись (на відео)
Коментарів: 4
Стьопа Показати IP 21 Липня 2010 10:06
Ненада-ненада! Наш вчений Кондратюк був причетний до винайдення телебачення!!! Це дало нашій науці величезну ФОРУ
Віктор Показати IP 21 Липня 2010 11:36
Було давно і неправда.. У всьому світі щодня робляться винаходи. На ринках з"являються купа технологічних новинок іноземного виробництва. А що у нас придумують?
Я Показати IP 22 Липня 2010 12:23
Зате як ми співаємо!!!! )))))))))))))))
goodok Показати IP 23 Липня 2010 12:55
а в Росії все, що робиться за допомогою ключів, менших за 24, - це нанотехнології!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus