USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94
Світ вражає: 5 дивовижних місць на Землі, які два рази на добу змінюються до невпізнання
Уявіть собі, як величезні маси води в морях, океанах і озерах, весь час рухаються, то піднімаючись, то опускаючись. У чому ж причина цього явища? Що впливає на припливи і відливи?

Є дві основні причини: гравітаційне тяжіння, яке чиниться на Землю Місяцем, і відцентрова сила обертання Землі навколо своєї осі.

Людей завжди приваблювало це явище. Те, що відбувається, іноді просто вражає. На нашій планеті є дивовижні місця, які зникають під час припливу і з’являються тільки тоді, коли вода йде. Підбірку підготувало інформаційне джерело Цікавий Світ.

Мон-Сен-Мішель (Нормандія, Франція)

Неприступний острів Мон-Сен-Мішель є об'єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Пішки сюди можна потрапити тільки під час відливу, коли вода знаходиться на мінімальній позначці. А під час припливу острів можна відвідати на човні. Не залишайте надовго машину близько до дивовижного місця: трапляється, що вода їх змиває!

Піщана коса Манджуйод, Філіппіни

У цьому районі Філіппін є тільки пісок і море. Регіон розташовується в східній частині країни, в Негрос. Під впливом припливу тут зникає приблизно 10 тисяч квадратних кілометрів піщаного пляжу.

Пасаж-дю-Гуа, Франція

Пасаж-дю-Гуа - дорога, яка з'єднує острів Нуармутье з материком тільки під час відливу. Коли вода піднімається, проїхати тут неможливо.

Пляж Катедральних соборів, Іспанія

Пляж розташовується в муніципалітеті Рібадео. Інша його назва – «Пляж Святої Води». На сьогоднішній день він займає 4 місце серед кращих пляжів Європи. А величезні скелі, схожі на собори, надають цьому місцю неймовірно привабливий вигляд.

Під час відливу люди можуть спуститися до води і пройтися по пляжу між 30-метрових скелястих утворень. Крім того, тут є лабіринт довжиною в 1400 метрів, який теж доступний для вивчення.

Чотири вершники апокаліпсису, Великобританія

Скульптури, розташовані в річці Темза, вражають приїжджих і місцевих жителів уже кілька років. Створив їх британець Джейсон де Кайерс. Сама інсталяція показує, наскільки серйозною може стати зміна клімату.

На весь зріст ці скульптури можна бачити лише двічі в день. Решту часу вони знаходяться у воді, занурившись в неї практично повністю.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus