USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Світ вражає: Білок уперше синтезували з вуглекислого газу й електрики
Протеїни, або прості білки, синтезували з вуглекислого газу та електрики.Вироблений таким чином білок може бути додатково оброблений і використовуватися як їжа або корм для тварин.

Про це йдеться у матеріалі «Protein produced with electricity and carbon dioxide», опублікованому на сайті NanoWerk.

Пробна партія одноклітинного протеїну була утворена з вуглекислого газу за допомогою електрики в рамках спільного дослідження Лаппеенрантського технологічного університету (Lappeenranta University of Technology )і дослідницького центру VTT у Фінляндії.

Цей метод знімає обмеження навколишнього середовища на виробництво їжі. Протеїн може бути синтезований де завгодно, де є поновлюване джерело електроенергії, наприклад, сонячної.

Білок, створений за допомогою електрики, може використовуватися як заміна кормів, таким чином звільняючи ділянки землі для інших цілей, таких як лісове господарство. Це дозволяє виробляти продукти там, де це необхідно.

"У порівнянні з традиційним сільським господарством, спосіб виробництва, який зараз розробляється, не вимагає певного місця з умовами для сільського господарства, такими як правильна температура, вологість або певний тип грунту. Це дозволяє нам використовувати повністю автоматизований процес для виробництва кормів для тварин, необхідних у транспортному контейнерному заводі, побудованому на фермі. При цьому – жодних шкідливих речовин. У закритому процесі використовується лише необхідна кількість корисних речовин, подібних до добрив. Це дозволяє уникнути будь-яких впливів на навколишнє середовище, таких як стоки в водних системах або утворення потужних парникових газів", - каже професор Єре Ахола з LUT.

Довідково. Для самого процесу немає ніякої різниці звідки береться електроенергія, однак варто врахувати, що при використанні викопного палива ми утворимо дуже велику кількість парникових газів. За приблизними оцінками, для виробництва їжі на 7.5 млрд людей щорічно буде потрібно в 2 рази більше енергії, ніж виробили всі електростанції в світі в 2008 році.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus