USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96
Світ вражає: На Місяці з'явиться 4G
Німецька компанія Vodafone та науковці Part Time Scientists планують запустити 4G на Місяці.

Спільними зусиллями фахівці планують доставити на супутник Землі 2 місяцеходи з HD-камерами. Для зв'язку із Землею використовуватимуть технологія LTE, повідомляє tehnot.com.

Швидкісна мобільна мережа знадобиться для ровера ALINA. Він збиратиме наукові дані у космосі. Завдяки 4G отриману інформацію швидше надсилатимуть на Землю.

"Зараз ми працюємо разом з Vodafone з метою створення базових станцій LTE-зв'язку на Місяці. Ми плануємо створити сервіс з доставки товарів на Місяць, а також розгорнути на його поверхні мобільну мережу. Це перший крок для створення стійкого оточення для вивчення Сонячної системи", - каже один із представників німецького стартапу Карстен Бекер.

Якщо пілотний проект буде успішним, у 2020-му на Місяць відправлять спеціальне LTE-обладнання. Воно зможе працювати за низьких температур.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus