USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Світ вражає: Учені знайшли рештки найбільшої в історії черепахи: вона була рогата і розміром з автівку
Вчені виявили у Південній Америці рештки черепахи Stupendemys geographicus, що, ймовірно, жила у тому регіоні 5-10 мільйонів років тому.

Як пише Thromadske, це одна з найбільших, якщо не найбільша черепаха, яка коли-небудь існувала.

Повідомляють, що скам’янілості довжиною 3 метри й вагою близько тонни знайшли у Венесуелі й Колумбії.

Stupendemys geographicus відкрили ще у 1970-х, але вчені й досі багато чого не знають про цей вид. Вважається, що черепахи мешкали на дні озер і річок, харчувалися дрібними тваринами, фруктами й насінням.

Виявилося, що самець черепахи також мав роги на панцирі. Ймовірно, вони використовувалися для боротьби з суперниками.

Науковці припускають, що найближчий родич цього виду – черепахи Peltocephalus dumerilianus, які у щонайменше 100 разів менші за Stupendemys geographicus.

Попри те, що вчені не знають, що саме стало причиною вимирання цієї черепахи, вони певні, що її середовище існування було порушене, коли «піднялися гори Анди й розділилися річки Амазонка, Оріноко та Магдалена».

Stupendemys – вимерлий рід черепах родини Щитоногі черепахи підряду Бокошийні черепахи. Мав 2 види й існував 6 млн років тому, починаючи з пізнього міоцену.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus