USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Світ вражає: Врятували 13-метрового кита, який застряг у гирлі річки
У гирлі однієї з річок на острові Великий Шантар у Хабаровському краї Росії в ніч на 10 серпня застряг 13-метровий ґренландський кит.

Тварина не могла ні розвернутись, щоб повернутись у море, ні доплисти до озера, звідки витікає річка. В організації "Заповідне Приамур'я" відзначають, що кит заплив у гирло річки під час нічного припливу. Коли вода почала відступати, кит залишився на мілині.

Необхідної техніки, щоб зрушити 70-тонну тварину, у нацпарку не було, а сам кит намагався знову зануритися в воду і тим самим завдавав собі ушкодження, пише vostokmedia.com.

Учені та фахівці МНС чекали нічного припливу, щоб допомогти киту вибратися з пастки і проводити його подалі від берега. На час відпливу держінспектори, які працюють в острівній національного парку «Шантарские острова», поливали кита водою з протипожежних помп.

Працівники нацпарку давали песимістичні прогнози на майбутнє, але кит зміг вивільнитися з пастки під час припливу.

Пролежавши більше доби на мілині, кит знову пішов у море. Про те, що тварині вдалося вивільнитися, в соціальних мережах написав міністр природних ресурсів Росії Сергій Донськой.

«Велике спасибі всім, хто брав участь і переживав за кита, який сів на мілину! Тільки що подзвонив директор нацпарку «Шантарские острова» Володимир Андронов - кит пішов з гирла річки в море з припливом, колеги провели до кромки. Стежитимуть далі! Кита врятували! »- повідомив керівник міністерства.

За словами блогера Сергія Долі, який в той момент знаходився на Шантарских островах, перед припливом працівники нацпарку поливали кита водою, ризикуючи життям. Ссавець міг завдати людям удару хвостом.



Довідково. Ґренландські кити живуть у холодних водах Північної півкулі. На цих рідкісних китів довго полювали, однак з 1930-х років це заборонено.

Середній вік життя такого кита – близько 40 років, а середня довжина – 20 метрів.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus