USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98
Світ вражає: Змінивши раціон павуків, учені отримали надміцне павутиння
Природнє павутиння – дуже міцний матеріал, але вчені змогли посилити його, додавши у раціон павуків воду із часточками графену. Стан павутиння вразив – воно стало втричі міцнішим та вдесятеро еластичнішим. Це робить його ключем на шляху до створення найміцнішого біонічного матеріалу. Про це повідомляє VIDO з посиланням на Newatlas.

Щоб підвищити міцність павутини, італійські та британські вчені використали три види павуків та водні дисперсії із нанотрубками та графеном. Вчені проаналізували стан шовку і виявили, що графенові трубки проникли у волокна матеріалу, а його міць можна порівняти із міццю вуглецевих волокон.

ЧИТАТИ ЩЕ: НАВІЩО ПІД ЧАС СПУСКУ ПАВУК РОБИТЬ ЛЕГКІ ОБЕРТАЛЬНІ РУХИ

«Сила розриву найміцнішої нитки сягала 5,4 ГПа, а модуль пружності – 1,570 Дж/г. У звичайній павутині, для порівняння, ці параметри знаходяться у межах 1,5 ГПа і 150 Дж/г», - сказав професор Нікола Пуньо.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus