USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.50
  • PLN 9.71 9.93
Світ вражає: Знайшли галактику, яка в тисячу разів яскравіша за Чумацький Шлях
Група іспанських вчених виявила за допомогою телескопа Gran Telescopio Canarias галактику, яка, приблизно, в тисячу разів яскравіша від Чумацького Шляху і віддалена від нього на відстань десяти мільярдів світлових років, передає Astrophysical Journal Letters.

Астрономи вважають, що яскравість галактики пояснюється високою швидкістю зореутворення всередині неї.

Повідомляється, що відкриття галактики WISE J132934.18 + 224327.3 на настільки колосальній відстані від Землі вдалося зробити завдяки гравітаційній лінзі.

«Гравітаційна лінза, як випливає з її назви, являє собою утворений завдяки гравітації масивного небесного тіла природний механізм, що дозволяє змінювати напрямок ЕМ-випромінювання. Тобто, гравітаційна лінза дозволяє збільшити спостережуваний об'єкт - у конкретному випадку, галактику», - зазначив один з авторів відкриття Анастасіо Діас-Санчес.

Вчені вважають, що величина зореутворення галактики складає від п'яти сотень до двох тисяч сонячних мас на рік.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus