USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Йому було лишень 20: у Рожищі провели в останню земну дорогу Героя Євгена Куденьчука

2 Червня 2023 10:56
1 червня Рожищенська громада попрощалася зі своїм Героєм Євгеном Куденьчуком, який загинув 28 травня 2023 року, відважно боронячи територіальну цілісність та незалежність України, поблизу населеного пункту Лиман Перший Куп'янського району.

Про це повідомили в Рожищенській міській раді.

Загиблому Євгену Куденьчуку було лише двадцять. Це час мрій, сподівань, пізнання дорослого життя. Він був дорослим не за роками, тож вибрав у житті справжню чоловічу стежину – став контрактником Збройних сил України. І віддав за Батьківщину найдорожче – власне життя.
Попрощатися із загиблим прийшли рідні, близькі, друзі, однокласники, військовослужбовці, представники влади, духовенство та мешканці громади.
У пам’яті близьких, друзів Євген назавжди залишиться патріотом, добрим другом, надійним побратимом.

«Він ніколи не ховався за чужими спинами, коли потрібно було допомогти, хоч був наймолодшим. Дуже хотів перемоги. Боровся за всіх нас, щоб захистити свою землю від навали ворогів», – наголошують побратими загиблого.
Щирий, компанійський, добрий, надійний – так характеризували загиблого Героя його колишні однокласники з міської школи №3 та Княгининівського ліцею.
Добрим господарем називає Євгена його згорьована ненька. Закам’яніло від розпачу серце батька, він втратив наймолодшого сина, свою надію і опору. У скорботі вся велика родина загиблого, де батьки завжди навчали дітей бути одне за одного, допомагати і дбати про братів та сестер.
Велелюдною процесією востаннє від рідного дому провели Героя до храму Архістратига Михаїла, де відбулося відспівування.
Навколішки зустрічали рожищани траурну процесію, яка прямувала до місця останнього спочинку Захисника – на Алею Слави міського кладовища.

Під гучні постріли та звуки військового оркестру рідна рожищенська земля прийняла тіло Героя. Нині він знову в строю – у лавах Небесного легіону.

Інформаційне агентство Волинські Новини висловлює щирі співчуття рідним. Вічна пам’ять і незгасна слава Герою!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus