USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Кожна п’ята польська фірма має у штаті працівника з України

22 Серпня 2018 20:06
У Польщі кожна п’ята фірма має у своєму штаті працівників з України. Про це свідчать результати дослідження "Барометр трудової міграції", який підготували рекрутингова компанія Personnel Service, Державна служба зайнятості України та організація "Роботодавці Польщі".

Про це повідомляє канал 24 з посиланням RMF24.

Якщо порівнювати результати з початком 2018 року, то кількість польських фірм, які наймають українців, зросла на 10%. Найбільша кількість працівників з України – у фірмах туристичної галузі, зокрема, готельній. Також лідирують такі галузі як сільське господаоство та переробка.

Найчастіше українців наймають великі польські компанії. З них 40 % декларують найм працівників з-за східного кордону. У підприємства середніх розмірів цей показник складає 29 %, в малих – 18 %. Щодо нарощення найму українців, саме невеликі фірми збільшили цей показник – з 9 до 18 %.

На початку року уряд зробив перші кроки у напрямку позитивних змін у міграційній політиці. Введено серед інших новий вид дозволу на сезонну роботу, який виявився чудовою ідеєю. За даними Міністерства у справах сім'ї, праці і соціальної політики, тільки в першій половині 2018 року було подано 157 тис. таких заяв. Однак, з огляду на масштаби явища української імміграції, подальші зміни необхідні", – зазначив генеральний директор Personnel Service Кшиштоф Інглот.

Середня зарплата українців у Польщі наразі становить від 2,5 до 3,5 тисяч злотих, а це 580 – 815 євро.

Зокрема, найбільше, польські працедавці і самі українські працівники очікують на збільшення терміну легальної праці в країні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Григорій Васильович Показати IP 22 Серпня 2018 20:47
"Слава" УКРАЇНІ , "слава" проведеним реформам , "слава" досягненню МАЙДАНУ , "слава" нашому народнообраному і т.д. А якщо серйозно , то боляче до сліз за нашу державу ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus