USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

18 жовтня: події, факти, дні народження

18 Жовтня 2019 00:00
День народження 18 жовтня святкує косметолог Оксана Коротка. Друзі, близькі та рідні бажають іменинниці побільше яскравих емоцій і незабутніх вражень. Щоб тебе завжди зігрівали теплі слова близьких і рідних, щоб твого серця ніколи не торкнулася тінь розчарувань. Побільше тобі в житті посмішок і позитиву. Живи, мрій, люби, світися, насолоджуйся, дивуйся!

Окрім того, святкують сьогодні день народження завідувачка складом обласного територіального медичного протитуберкульозного об`єднання Валентина Шадловська, ексдиректор комунального закладу «Спеціалізована дитячо-юнацька школа олімпійського резерву плавання Луцької міської ради» Віктор Самчук та голова громадської організації «Волинські патріоти» Володимир Красуля.
Віктор Самчук
Віктор Самчук
Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинникків та бажає їм якомога більше позитивних емоцій, щоб плани здійснювалися, а мрії збувалися.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Іменини за православним календарем святкують Олексій, Петро, Григорій, Філарет та Матвій.

18 жовтня – Європейський день боротьби з торгівлею людьми.

Наша хроніка:

Торік Луцький прикордонний загін урочисто відзначав річницю створення військової частини.

Нову зворушливу концертну програму «Полонила ти» представив у Луцьку головний романтик країни, народний артист Олександр Пономарьов у 2017 році.

У 2016 відбулася презентація перших двох перших книг, надрукованих шрифтом Брайля у межах соціального проекту «Braille Studio».

У 2015 році справжній фурор спричинив оновлений звіринець у Луцьку. На його відкриття приїхали директори інших зоопарків з подарунками, а відвідувачі шикувалися у довжелезну чергу.

Флеш-моб, у рамках якого луцька молодь імітувала пошук мережі Wi-Fi відбувся у Луцьку 18 жовтня 2014 року. В результаті безкоштовні точки доступу «таки знайшли».

Народилися:

Цього дня народилися французький філософ Анрі Бергсон, німецький актор театру та кіно Клаус Кінскі, американська тенісистка чеського походження Мартіна Навратілова, американський і бельгійський актор, сценарист і кінорежисер Жан Клод Ван Дам, єврейський письменник, один з лідерів сіоністського руху Володимир Жаботинський, українська легкоатлетка Леся Повх, німецький письменник Генріх Фон Клейст, російський письменник Кір Буличов, українська співачка Світлана Лобода.

Сталося:

1386 – відкриття університету Гайдельберга, найстарішого університету Німеччини.

1672 – підписали Бучацький мирний договір між Річчю Посполитою та Османською Імперією. Внаслідок його підписання Польща відмовилася від претензій на Правобережну Україну.

1851 – у Лондоні вперше виходить друком роман Германа Мелвілла «Мобі Дік».

1867 – Сполучені Штати Америки отримали у володіння Аляску, сплативши Російській Імперії 7,2 мільйона доларів. Цей день щороку святкують у штаті як День Аляски.

1918 - у Львові під час зборів українських депутатів австрійської Державної Ради і членів Палати Панів, українських членів галицького і буковинського сеймів було утворено Українську Національну Раду, яка очолила український національний рух в Австро-Угорській імперії.

1927 - у Великій Британії заснували радіомовну (згодом також телевізійну) компанію BBC.

1991 — Азербайджан проголошує незалежність від СРСР.

1994 – Верховна Рада України скасувала заборону Компартії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus