USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

30 червня: події, факти, дні народження

30 Червня 2020 00:00
День народження 30 червня святкує випусковий редактор Інформаційного агентства Волинські Новини Іванна Курило.

Колеги вітають іменинницю та бажають здоров’я, кохання, щоденного натхнення, гарного настрою та достатку: «Дякуємо тобі за професіоналізм, відкритість, доброту та позитив, за вміння працювати в команді, за підтримку і самовідданість. Нехай життя тішить тебе яскравими моментами, і здійсняться всі твої найсміливіші бажання!»

Сьогодні свято й у топ-менеджера компанії «Море турів» Олени Соколовської. Близькі зичать Олені гармонії, достатку, добра та оптимізму, невичерпної енергії, надійних друзів та барвистих емоцій!
Олена Соколовська


Також день народження у дерматолога, дерматокосметолога луцького косметологічного центру «Амелі» Світлани Прокоп’юк. Бажаємо іменинниці натхнення, сонячного настрою, усмішки фортуни, щастя, успіхів в усіх починаннях, достатку та незабутніх вражень.
Світлана Прокоп'юк


День народження 30 червня відзначають громадський діяч Сергій Чуріков та депутат Луцької міської ради Павло Данильчук.
Сергій Чуріков
Павло Данильчук


Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинників та бажає здоров’я, процвітання, мирного неба, добра, радості та наснаги. Хай у домі завжди панують мир і злагода, у серці – доброта, а у справах – мудрість та виваженість.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією "Повідом новину". Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Іменини сьогодні відзначають ті, кого назвали Йосип, Кирило, Микита.

Наша хроніка:

Торік ми розповідали про лучанку Катерину Куше, яка потрапила в Німеччину за програмою Au-pair. Жила в сім’ї, якій допомагала доглядати за дітьми. Так мала змогу добре вивчити мову та познайомитися з країною. Після цього дівчина вступила до університету в Німеччині. Зараз вона живе у Франкфурті й працює стоматологом.

У 2018 цього дня перестало битися серце хранителя луцьких піддземель Олега Виноградова. Він був краєзнавцем-аматором, натхненником та ентузіастом збереження Старого міста.

У 2017 році цього дня редакція писала про те, що вперше за всю історію в Луцькому зоопарку з’явилися вовченятка.

У 2016 році фотограф з Луцька переміг у міжнародному конкурсі.

Окрім того, студенти з Луцька втілили у життя оригінальну ідею обміну книгами, створивши книжковий секонд-хенд. За перших два дні спільнота для обміну книгами зібрала біля 2000 учасників.

У 2015 редакція розповідала про турнір з вуличного баскетболу «Lutsk Streetball Cup 2015». Участь у змаганнях взяло 19 команд, серед яких і дві жіночі.

У 2014 році монумент Батьківщини-матері у Києві освітили синьо-жовтими кольорами, а на щиті спроектували герб України.

Фоторепортаж із сьомого за ліком фестивалю «Ніч у Луцькому замку», який відбувся у 2013 році, дивіться ТУТ.

Народилися:

Цього дня народилися визначний український військовий, політичний і громадський діяч, один із провідників українського націоналізму Роман Шухевич, український військовий діяч Юрій Дроботковський, підполковник Армії УНР Микола Палієнко, польський поет, лауреат Нобелівської премії з літератури Чеслав Мілош, російський і радянський учений, академік, творець космічної станції «Салют» Володимир Челомей, американський геолог, дослідник, який у 1985 році який знайшов затонулий «Титанік», Роберт Баллард, український музикант, головний диригент оркестрової групи Національного заслуженого академічного українського народного хору імені Верьовки Станіслав Савчук, американський боксер-професіонал, дворазовий чемпіон світу у суперважкій вазі Майк Тайсон, російська і радянська акторка театру й кіно Анастасія Немоляєва («Інтердівчинка», «Кур’єр»), німецький автогонщик «Формули-1», молодший брат Міхаеля Шумахера Ральф Шумахер, американський плавець, єдиний у світі 14-разовий олімпійський чемпіон Майкл Фелпс.

Сталося:

1936надруковано перший тираж роману «Віднесені вітром» американки Маргарет Мітчелл.

Роман став одним із найбільш знаменитих бестселерів американської літератури. Ще до кінця 1936 було продано більше одного мільйона примірників. В цьому ж році Мітчелл передала права на екранізацію продюсеру Девіду Селзніку за 50 000 доларів. У 1939 знятий однойменний фільм.

У 1937 Мітчелл отримала за цей роман Пулітцерівську премію.

1991у Сімферополі закінчилася перша сесія курултаю (парламенту) кримських татар, на якій був сформований меджліс на чолі із Мустафою Джемілєвим. Меджліс затвердив національні прапор і гімн.

Офіційний Київ не визнає меджліс за повноважний представницький орган кримських татар і противагу йому вбачає в Раді представників кримських татар при Президентові України.

Згідно із статутом метою меджліса є подолання наслідків геноциду вчиненого проти кримських татар, відновлення прав і національно-культурне самовизначення.

2000Женевський суд оголосив вирок колишньому прем’єр-міністру України Павлові Лазаренку: позбавлення волі терміном на 18 місяців та штраф за відмивання 9 мільйонів доларів.

Згодом в Сан-Франциско розпочався судовий процес над екс-посадвоцем. Судили в США, бо в Каліфорнії його сім’я володіє ранчо. 25 серпня 2006 р. Лазаренка засудили до дев’яти років тюремного ув’язнення і штрафу в 10 млн. доларів за відмивання грошей і інші злочини. Він перебував під домашнім арештом у своїй квартирі в Сан-Франциско. Потім, як повідомляли українські ЗМІ з посиланням на бюро в’язниць США, термін утримання Лазаренка під вартою був скорочений на 7 місяців – до 11 січня 2012 року. В результаті рішення судді сума доведених фінансових зловживань скоротилася до 4,5-5 мільйонів доларів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus