USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

8 поранень та 4 операції: спогади лучанина про події на Майдані

21 Листопада 2020 15:16
Лучанин Олександр Нечипорук – учасник Революції Гідності. Пригадує, що 7 років тому ніхто не міг подумати, що Євромайдан переросте у Революцію Гідності.

Своїми спогадами лучанин поділився із Суспільним.

Це був 2013 рік. Старшій його донці Юлі було три роки, а меншому сину півтора. Найменша донька народилась після подій Майдану. Олександр Нечипорук каже, що постійно приходив у центр Луцька на акції протесту, бо не погоджувався із політикою режиму Януковича та його відмовою від Угоди про асоціацію з ЄС. Він згадує: «Я ночами не спав, знав що я маю бути там».

У Київ поїхав після Водохреща, коли були перші смерті. Перший раз був два тижні. Захворів, поїхав додому лікуватися. 19 лютого знову повернувся до столиці.

Олександр Нечипорук розповідає: добре пам’ятає день 20 лютого 14-го року. Каже: не міг подумати, що дійде до людських жертв. У той день о пів на десяту на вулиці Інститутській, що у Києві, отримав вісім вогнепальних поранень. У ніготь попала частина металевої огорожі, яка влізла у кістку. У лікті пройшла куля від автомата Калашникова. Врятувала огорожа. Олександр припускає: «Певно снайпер цілився в серце, але промазав». Ще одна куля повністю розтрощила колінний суглоб. Потім від волонтерів дізнався, що у той час був найсильніший обстріл на Майдані. Пригадує, огорожа, якою прикривався, була, як друшляк. Чув, як кулі летіли біля вуха. Молився.

На майдані Олександр Нечипорук отримав 8 поранень. Далі було 4 операції за кордоном, реабілітація, відновлювався майже 6 років.

21 листопада, у День гідності та свободи, разом з родиною щороку чоловік приходить до фотостенда, що на Театральному майдані обласного центру, аби вшанувати пам’ять загиблих на Майдані та розповісти дітям історію учасником, якої був.
Нагадаємо, сьогодні у Луцьку вшанували пам'ять героїв Небесної Сотні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Лучанин Показати IP 21 Листопада 2020 15:27
Скажіть будь-ласка, які по факту результат страждань і полеглих героїв?!! Надання ровноважень Президентам нищити нас далі?!
Об’єктивність Показати IP 21 Листопада 2020 15:41
І як вам, Олександр, результат за який ви страждали? Сильно все змінилось, чи не так? На вашому місці, я би сидів нижче трави, тихіше води. Поїдьте на кордон і подивіться як вивозять людей на заробітки, мільйонами.
вася Олика ПЛ Показати IP 21 Листопада 2020 16:06
А Криму і Донбасу у підсумку немає ...
Народна прокуратура Показати IP 21 Листопада 2020 16:59
І все-таки, заради об'єктивності, назвіть речі своїми іменами: 1) що Ви робили на Інститутській з металевою огорожею в руках? 2) як можна не думати про можливі жертви, жбурляючи в живих людей каміння бруківки і підпалюючи їх "коктейлями Молотова"? Нагадує старий анекдот: "Піду на війну застрелю фашиста. - А як він тебе? - А мене за що?"
Пан Олександр Показати IP 21 Листопада 2020 19:38
Тож не соромтесь скажіть яка у вас пенсія тіпа (атошна) нагадую шо основна пенсія 1723 гр .Яку ви отримали страховку по типу ато, де отримали землю по типу ато, за квартиру нічого не сказано.Хоть би слово сказали. Нам солдатам 51 омбр не тільки кулі дзенькали (різних калібрів) біля вух а ще й конкретно гупали *градами* про які ви не сном ні духом

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus