USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Facebook відкрив особисті дані користувачів 60 виробникам телефонів

4 Червня 2018 12:52
Виробники смартфонів отримували доступ до даних не тільки користувачів Facebook, але і їхніх друзів.

Стало відомо, що Facebook надавав доступ до персональних даних користувачів найбільшим виробникам смартфонів і інших електронних пристроїв. Про це повідомляє Тиждень з посиланням на New York Times.

Експерти запевняють, що серед компаній, що отримали доступ до персональних даних користувачів соціальної мережі Facebook, були Apple, Amazon, BlackBerry, Microsoft і Samsung. При цьому наголошується, що виробники смартфонів отримували доступ до даних не тільки користувачів Facebook, але і їхніх друзів - навіть тих, хто відмовив Facebook у дозволі на обмін інформацією з третіми сторонами.

Згідно з наведеними даними, більшість угод, в рамках яких виробники смартфонів отримують доступ до даних користувачів, досі діє. Однак відзначається, що в компанії почали поступово від них відмовлятися ще з квітня.

Своєю чергою, представники Facebook запевняють, що всі угоди з виробниками телефонів про доступ до даних відповідають правилам компанії.

Нагадаємо, 16 травня засновник компанії Facebook Марк Цукерберг погодився виступити у Європейському парламенті щодо скандалу з витоком персональних даних користувачів у соцмережі.

Раніше компанія Facebook повідомила, що призупинила роботу близько 200 додатків, які мали доступ до великої кількості даних користувачів.

Як повідомлялося, 4 квітня у Facebook заявили, що компанія Cambridge Analytica, ймовірно, незаконно отримала доступ до даних близько 87 мільйонів користувачів.

11 квітня стало відомо, що виконувач обов’язків гендиректора Cambridge Analytica Олександр Тайлер пішов у відставку. 3 травня стало відомо, що компанія з аналізу даних Cambridge Analytica, яка в період виборів президента США співпрацювала з Дональдом Трампом, а також незаконно отримала дані понад 87 млн користувачів Facebook, повідомила, що припиняє свою роботу.

Комітет з енергетики та торгівлі Палати представників Конгресу США заявив, що Цукерберг 11 квітня надасть свідчення про виток даних понад 50 млн користувачів і скандалу з Cambridge Analytica.

Також 3 квітня Цукерберг повідомив, що на усунення проблеми з витоком даних понад 50 млн користувачів соцмережі піде кілька років.

17 березня стало відомо про те, що фірма Cambridge Analitica, яка в період виборів президента США співпрацювала з Дональдом Трампом, незаконно отримала дані 50 млн користувачів Facebook. Ці дані використовувалися для з'ясування політичних уподобань виборців і показу їм політичної реклами.

Крім того, 25 березня розробник та очільник найбільшої соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг опублікував у шістьох національних газетах Британії вибачення за скандал з витоком даних користувачів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus