USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

LED-освітлення, дитячі майданчики та смітники: у Луцьку капітально відремонтують двори на Бандери

9 Жовтня 2019 11:09
Мешканцям будинків на вул. Степана Бандери, 15, 17, 19 презентували проєкт капітального ремонту дворових територій «під ключ», що розпочнеться вже найближчим часом. Участь у зборах жителів взяли перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад, радник Луцького міського голови Юрій Безпятко, начальник відділу інженерно-транспортної інфраструктури ДЖКГ Володимир Козел.

«Дуже активний обмін думками викликали у людей запропоновані зміни, серед яких – реконструкція дворів та доріг, повна заміна дорожнього та асфальтового покриття бруківкою, облаштування LED-освітлення, сміттєвої зони, зливової системи, дитячих ігрових елементів та інші пропозиції, – розповів Григорій Недопад. – Капремонту особливо радіють жителі будинку №19, адже їхній двір перебуває в жахливому стані, дорога зруйнована глибокими ямами, а в дощ він заповнюється водою. Однак вже зовсім скоро всі ці проблеми відійдуть у минуле.
Цікаво, що в одному з дворів просили не ставити дитячий майданчик та не розширювати паркомісць, а в іншому – навпаки, наголошували на необхідності облаштування як майданчика, так і зони парковок. Якими б не були зауваження та пропозиції людей, запропонували мешканцям впродовж кількох днів визначитися із тими змінами, які вони хочуть внести у проєкт, і зібрати підписи для підтримки своїх пропозицій. Далі усі побажання мешканців будуть внесені в проєкт і реалізовані під час капремонту. Адже ми зацікавлені у тому, щоб люди були задоволені результатом і брали участь у розробці проєкту для своїх дворів. Присутні на зборах висловили прохання про зрізання старих аварійних дерев, які становлять загрозу будинкам. Пояснили, що зрізати дерева можна при наявності підписів більшої частини мешканців, які підтримують таку ініціативу. Також мешканці внесли пропозицію про облаштування «лежачих поліцейських».

Після вдосконалення проєкту буде визначено підрядника і ремонтні роботи розпочнуться вже найближчим часом. Завершення всіх робіт відбудеться в наступному році, термін виконання залежатиме від погодних умов».
«Сьогодні ми лише запропонували обговорити громаді можливі зміни, – зауважив Юрій Безпятко. – Тепер сусіди повинні домовитися між собою, визначити, що їм подобається, а що потрібно вдосконалити, і подати свої зміни до Департаменту ЖКГ. Тоді в проєкт будуть внесені правки і реконструкція дворів розпочнеться».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Валентина Показати IP 9 Жовтня 2019 23:01
Дуже Добре, що розпочали ремонт. Вже 53 роки будинку 15, а асфальт такий, що сором перед туристами. Поряд музей Волинської ікони. А на рахунок, хто не згідний з дитячим майданчиком....мабуть ті, у кого немає ні дітей, ні онуків. Має бути у кожному дворі майданчик для діток, та стоянка для авто. Всерівно заїжджають у подвір'я свої і чужі. А так облаштують лише для мешканців даних будинків. Думаю, що наше місцеве керівництво не забула про діток.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus