USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Абітурієнта з Луцька зачинили в київському військкоматі

10 Липня 2020 14:18
Лучанин Ігор Дрозда у соцмережі «Фейсбук» поскаржився на те, що його незаконно утримують у Дарницькому районному військкоматі й хочуть відправити в армію, незважаючи на те, що він надав довідку з університету, що є абітурієнтом.

Нагадаємо, у зв’язку з карантином весняний призов було продовжено до серпня, коли саме почнеться вступна кампанія. Утім випускникам коледжів та університетів, які хочуть продовжити навчання, приймальні комісії надають довідки про попередню реєстрацію. Ці довідки є підставою для відстрочки від проходження служби до 1 жовтня, аби молодь встигла скласти іспити й подати заяви на вступ. Про це домовилися Генштаб, Офіс Президента та Міністерство освіти. Крім того, 18-19-річних юнаків залучати до служби можна тільки за їхнім бажанням.

Однак деякі комісари ігнорують постанову Кабміну і хлопцям, яким виповнилося 18 років, приносять повістки.

9 липня до Дарницького районного військкомату призовників було викликано на міську комісію.

Ігор Дрозда надав оригінали документів на вступ до магістратури в КНУКіМ та довідку з навчання у мовному центрі Чеської Республіки. Згідно зі статтею 17 про звільнення від військової служби, зокрема пунктами 8 та 9, він мав отримати звільнення. Проте комісія відхилила документи та одноголосно проголосувала за те, щоб призвати Ігоря до військової служби.
«Проблема в тому, що подання документів до вишів відбувається у серпні, а в липні ще всі абітурієнти. Тому, відповідно до закону, підлягають призову. Шансів немає ні у кого, вирішив військовий комісаріат, – заявляє Ігор. – МОН заступилося перед ЗСУ за тих, хто досягнув 18-19 років, і вони отримують відстрочку за бажанням, але всі, хто вступає на магістратуру у віці 25 років, залишилися за бортом».

Ще одна проблема, зі слів Ігоря Дрозди, в тому, що їх незаконно утримують на території збірного пункту, умови в якому, м’яко кажучи, не найкращі.
«Після рішення комісії нам сказали чекати на вулиці, щоб вирішились «якісь питання». Ми довго чекали і в результаті нас завели у їдальню і показали, де ми будемо спати, – провадить призовник. – Усі були шоковані, тому що 1 липня на районній комісії нам наголосили з'явитися без речей. І сьогодні нас не повідомили, не надали документів, на підставі чого нас утримують на території збірного пункту».

Більшість призовників телефонували до поліції, в прокуратуру, до батьків, журналістів, але ніхто нічим не зміг допомогти, бо брама військкомату була зачинена. І на територію сторонніх теж ніхто не пускав.

«Коли ми підходили до тих, хто на КПП, до офіцерів, які були на території, з питанням, чому нас тут утримують і тисячею інших питань, нам відповідали, що виконують наказ і не мають права пред'явити документи, на підставі яких це здійснюється», – обурюється чоловік.

Він також повідомив, що на територію збірного пункту не впустили патрульних поліцейських, яких викликали небайдужі.

«Стосовно мене та інших осіб, які перебувають на території збірного пункту в місті Києві на вулиці Зрошувальній, 17а, порушено статтю 146 Кримінального кодексу України про нелегальне утримання», – вважає Ігор та просить небайдужих написати заяви у поліцію та прокуратуру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Баба Показати IP 10 Липня 2020 14:56
Казала тобі їдь трускавкі позбирай в польськего пана не тобі захотілося в того універа поступать ну тепер послужих троха нічого мужиком вернешся.
Коля Показати IP 10 Липня 2020 15:11
Аяяй від сісі маминої відірвали
Людина Показати IP 10 Липня 2020 17:56
Добре шо я вчасно втік з цього смітника під назвою Україна
Сторонній Показати IP 10 Липня 2020 17:56
Які тепер всі недотроги, стане магістром після армії
Я до Сторонній Показати IP 10 Липня 2020 18:54
тобі так чешеться рвати .опу за потрошенківських виродків?? так іди і служи..А якого милого дітисьок ловлять як дике мясо? Може тому що не рихтували писки ловителям???
101 Показати IP 11 Липня 2020 08:18
От, наш Говнокомандуючий зеля на ті повістки ложив болт і від армії відкосив, а пацанам, що так не можна?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus