USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Антициклон та пориви вітру: якою буде погода на Волині у перші дні жовтня

29 Вересня 2021 18:12
Найближчими днями погоду на території області зумовлюватиме західна периферія антициклону. Яку погоду принесе волинянам область підвищеного атмосферного тиску?

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини розповіли у Волинському обласному гідрометцентрі. Як повідомила черговий синоптик Леся Пасічник, найближчими днями погоду на території області зумовлюватиме західна периферія антициклону, тому істотних змін у синоптичній ситуації не очікують.

Зокрема, у четвер, 30 вересня, на Волині буде без істотних опадів. Вітер південно-східний, 7-12 метрів за секунду. Температура повітря вночі коливатиметься від 3 до 8 градусів тепла, вдень від +12 до +17 градусів.

У перший день жовтня, п’ятницю, синоптики прогнозують невеликий, а на заході області – помірний дощ, вдень – без істотних опадів. Вітер південно-східного напрямку, 7-12 метрів за секунду. Нічна температура повітря коливатиметься від 5 до 10 градусів з позначкою «плюс», вдень очікують від +12 до +17 градусів вище нуля.

На вихідних температурні показники не зміняться, а суттєвих опадів не прогнозуть.

Нічна температура повітря коливатиметься у межах від +3 до +8 градусів, вдень – 13-18 градусів вище нуля. У неділю та у понеділок, – 14-19 градусів з позначкою «плюс».

Натомість, Леся Пасічник попереджає, що 3 та 4 жовтня південно-східний вітер посилиться до поривів у 15-20 метрів за секунду.

«А ось надалі очікуємо вплив південного циклону, тому є ймовірність невеликих дощів, а погода буде нестійкою. Заморозків на найближчі 5 днів не передбачаємо. Навпаки, через те, що небо буде затягнуте хмарами, ночі стануть дещо теплішими, натомість денна температура повітря трошки знизиться – на 2-3 градуси», – інформує синоптикиня.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus