USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

АП блокуватиме вибори мера Луцька, допоки не змінять секретаря ради?

18 Вересня 2017 17:44
Голова Волинської обласної ради, член президії УКРОПу Ігор Палиця переконаний, що нинішня команда людей, яка працює у Луцькій міській раді, робить усе можливе, аби в обласному центрі стало краще. Про це Ігор Палиця заявив у прямому ефірі на телеканалі «Аверс», інформують у прес-службі Волинського УКРОПу.

За словами голови облради, через не зрозумілі зміни у виборчому законодавстві, в міську раду від УКРОПу пройшло лишень 15 депутатів, попри те, що у Луцьку претенденти від політсили перемогли на 41 окрузі із 42.

«Тобто, лучани довірили щоб містом керував депутатський корпус із 42 депутатів, в якому був би 41 укропівець. Але через законодавство, так не сталося. Коли в Луцьміськраді була сформована депутатська більшість, був обраний секретар, УКРОП з цим погодився і не йшов ні в які суди. Але, на жаль, помер мер Луцька Микола Романюк, на якого орієнтувалися тодішня більшість. Була створена нова більшість, яка обрала нового секретаря. Проте УКРОП звинуватили в протизаконних методах», – пригадав Ігор Палиця.

Лідера політсили дивує рішення судів, які вирішили що більшість депутатів не має права переобирати секретаря.

«І зараз продовжується війна навколо цього питання і розказують, що хтось прийшов забрати місто. Хочу сказати цим людям, що вони воюють не з УКРОПом, не з Палицею, не з Поліщуком (голова фракції «УКРОП» у Луцькій міській раді, секретар Луцькміськради з 21 березня по 3 липня 2017 року Ігор Поліщук, – авт.), не з нашою командою. Ви воюєте з всім Луцьком. Тому що Луцьк довірився цій команді, – підкреслив Ігор Палиця. – Нещодавно народні депутати розповіли мені, що поки в Луцьку не змінять секретаря міськради, то Адміністрація Президента не дозволить призначити вибори мера в Луцьку».

За словами Ігоря Палиці, за останні півроку Луцьк змінив своє обличчя на краще – були відремонтовані двори, дороги та мости, був доведений до ладу парк Лесі Українки.

«В парк імені Лесі Українки вклали 8 мільйонів гривень. Це кошти благодійників, до яких звернулося керівництво міста. Якщо лучани думають, що раніше такі суми грошей не надходили, то вони помиляються. Тільки цього разу ця команда просить вкладати в місто.

А де були раніше ці кошти, ми можемо тільки здогадуватися і чому такими бандитськими шляхами стара команда хоче повернутися на насиджені місця», – наголошує голова обласної ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вболівальник Показати IP 18 Вересня 2017 18:09
Одне погано,що розвгнали ФК ,,Волинь"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus