USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Австралійський штат після повені вкрився трупами тварин. Фото 18+

13 Лютого 2019 17:28
В австралійському штаті Квінселенд після семи років посухи фермери вітали зливи, які накрили землі. Але тепер, після одного з наймасштабніших потрясінь в історії держави, через повінь загинули півмільйона голів великої рогатої худоби.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на CNN.

Зазначається, що смерть тварин принесла збитків на понад 200 млн доларів. Разом з цим, після закінчення дощів, у рекордну спеку повсюди залишаються трупи тварин – якщо їх не поховати чи спалити, вони становитимуть серйозну загрозу здоров’ю людини.

На відео, знятому з висоти, видно, як лежить мертва худоба, що намагалась врятуватись під час атаки стихії.

Але скотарі і фахівці стверджують, що найгірше ще попереду. Одна з постраждалих, Рейчел Андерсон, втратила близько 2 тисяч голів худоби через повінь, але ще більше зараз на межі смерті через пневмонію, яку тварини отримали через холодний дощ і вітер.

Також до багатьох тварин неможливо дістатись, адже шлях до них перекритий водою. Місцева влада добирається до них повітрям, але постраждалих ділянок так багато, що частину худоби неминуче чекає голодна смерть.
Окрім цього, жінка додала, що її сім’я і за часів посухи були у великих боргах через ручне годування тварин, а руйнівні повені створюють ще більше навантаження на домогосподарство.

За її словами така ситуація, призведе до масового краху промисловості. «Це вплине на нашу торгівлю з іншими країнами, оскільки велика частина нашої худоби продається на зарубіжні ринки», – сказала Андерсон.

Зазначається, що виробництво яловичини в Австралії є одним з найбільших економічних чинників в країні: експорт 2017 року складав 5,3 мільярда доларів.

Разом з цим фермери, подібні до господарства Андерсон, також відчувають емоційний і психологічний шок після втрати худоби. Фермери засмучені через страждання, які випали на долю тварин.

«Когось змила повінь. Тепер вони висять на деревах, парканах, мостах, залізничних лініях. Вони ховались по кутах, аби зібратись разом і сховатись від вітру і дощу, але зрештою лише потоптали один одного. На це важко дивитись», – каже Андерсон.

Виконавчий директор агропромислового виробництва Agforce Queensland Майкл Герін назвав повінь «гуманітарною кризою» і «катастрофою безпрецедентних масштабів». За його словами, галузі знадобиться щонайменше десяток років, щоб оговтатись.

Нагадаємо, Австралія потерпала одразу від двох стихій. Північ автралійського штату Квінсленд затопило. Сильні зливи спричинили в регіоні повені. Рівень води у річці Дейнтрі піднявся до рекордних 12,5 метрів. У цей час південь Австралії потерпала від пекельної спеки та спричинених нею лісових пожеж.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus