USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Авторські витинанки та величезне панно: Луцьк прикрасили до новорічних свят. Фото

26 Грудня 2021 12:17
До прикрашання Луцька цього року залучили дизайнерів та місцевих митців. В центрі міста, окрім звичних ялинок, розмістили серію авторських витинанок та величезне панно.

Про це розповіла начальниця управління туризму та промоції Луцька Катерина Теліпська, йдеться у сюжеті Суспільного.

Зі слів директора департаменту житлово-комунального господарства Луцька Микола Осіюк, на прикрашання міста до різдвяно-новорічних свят витратили орієнтовно 400 тисяч гривень.

«Місто різдвяних янголів»

Центральні вулиці Луцька прикрашають майже 50 витинанок на різдвяну тематику. Мистецький проєкт «Місто різдвяних янголів» створили й оновили цього року викладачі міської художньої школи.
На Театральному майдані – витинанки розмірами до чотирьох метрів. Інсталяції зроблені вручну з металу, будівельної сітки, ізоляційної фольги та електрогірлянд, розповіла художниця, яка працювала над створенням витинанок, Віра Конська.
«В Україні такого ще не робили, саме на такому матеріалі. Він поводитися добре на вулиці. Удень він теж виглядає святково», – каже художниця.

27-метрове панно

«Ще одна новинка в оздобленні міста – панно на багатоповерхівці на Театральному майдані із зображенням вікон, у яких видно прикрашання ялинки і панує дух свята», – каже Катерина Теліпська.
«Ми запропонували цю ідею реалізувати дизайнерці Катерині Яцушик. З монтажем, дизайном і друком, а це полотно висотою 27 метрів і шириною 6 метрів, це коштувало орієнтовно 30 тисяч гривень», – зазначила посадовиця.
Унікальне тріо

Катерина Теліпська говорить: до унікальних атрибутів в оздобленні міста належать центральні новорічні ялинки – три живих дерева. «Цим Луцьк і вирізняється з-поміж інших міст України», – додає керівниця управління туризму.
Вперше три ялинки на Театральному майдані декорувати у кінці 2008 року, коли відмовилися від встановлення зрубаного дерева. Деревам понад 40 років. Нині одна із ялинок почала хилитися. Зі слів начальниці відділу екології Луцька Оксани Лисак, восени цього року отримали висновок фітопатолога про те, що ялинки хворіють. «Попри це прикрашати їх можна», – додала екологиня.

Читати ще: У Луцьку засвітили головне ялинкове тріо. Фото

«Заходи з прикрашання, використання їх як новорічного символу не є якимось критичним для їхнього стану. При прикрашанні ялинок застосовують фіксуючі елементи, щоб вони не страждали від надмірної ваги, того, що на них повішено, тощо», – сказала Оксана Лисак.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
луцьк Показати IP 26 Грудня 2021 13:52
такі вже ті ялинки нещасні. Більше на слідуючі роки не прибирайте їх. Ще в вечері з гірлянами норм, а в день аж плакати хочеться.
ага до луцьк Показати IP 26 Грудня 2021 18:36
вдень вони похожі на здохлого змія-горинича,
ЗнайЮ Показати IP 26 Грудня 2021 18:38
Завдяки ініціативним людям і екологам за цей час з 2008 року, вдалось зберегти 13 дерев. Але деяким "варварам" потрібно нове зрубане дерево кожного року, щоб крАсІво було.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus