USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Багато закладів освіти на Волині не готові до нового навчального року

15 Серпня 2019 11:55
У багатьох освітніх закладах у Волинській області не вдалося провести відповідних робіт для початку нового навчального року. Це, зокрема, капітальні й поточні ремонти приміщень, фасадів і дахів.

Про це йшлося 15 серпня під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань бюджету, фінансів та цінової політики.

Як розповів заступник директора департаменту фінансів Волинської обласної ради Володимир Селедець, через перерозподіл бюджетних призначень по окремих головних розпорядниках коштів необхідно внести зміни до показників обласного бюджету.

Перерозподіл хочуть провести, аби здійснити капітальні ремонти в низці навчальних закладів.
Так, аби стало можливим проведення робіт капітального характеру, запропоновано перерозподілити кошти, надані Волинському обласному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні та Волинському науковому ліцеї-інтернату Волинської обласної ради.

Завдяки економії на придбання продуктів вихованцям Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою стане можливою реконструкція даху гуртожитку № 3 навчально-оздоровчого комплексу цього закладу в Ковелі. Вартість робіт оцінюють у 1,8 млн грн.

У Волинському науковому ліцеї-інтернаті хочуть провести реконструкцію паливної з влаштуванням засобів дистанційної передачі даних комерційного вузла обліку газу. На ці роботи необхідно 65,9 тис. грн.

Також заплановано поточний ремонт підлоги в спортивному залі Затурцівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату «ЦОСПП» за 130 тис. грн.

За 280 тис. грн хочуть придбати обладнання для створення малого планетарію на базі Центру науково-технічної творчості учнівської молоді.

Фінансову підтримку в розмірі 26,1 тис. грн отримає ГО «Волинська ТО ВФСТ «Колос» на утримання та навчально-тренувальну роботу комунальних дитячо-юнацьких спортивних шкіл.

Водночас керівниця управління освіти, науки та молоді ОДА Людмила Плахотна зазначила, що багато закладів не мають коштів на капітальні видатки, необхідні для початку нового навчального року (наприклад, на ремонт даху, що протікає).

Також посадовиця наголосила, що багато навчальних закладів не будуть готові й до початку опалювального сезону. Так, школа в Люблинці Ковельського району не має коштів на ремонт двох опалювальних котлів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анатоль_ Бідзюра Показати IP 15 Серпня 2019 14:07
А чому члени постійної комісії Волинської облради проводять свої засідання у даному приміщенні? А не на об'єктах про які йдеться. Чому не виїжджають на місця? Як можна мене переконати в цьому? Вони, по Волині, ситуацією володіють? Навчальний рік в школах Волинської області розпочнеться вчасно?
завгосп Показати IP 15 Серпня 2019 19:36
це ваші дебільні тендери дешеві не якісні матеріали не вчасне забезпечення

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus