USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

«Бандерштат»: день другий. ФОТО

5 Серпня 2012 12:16
Гостями другого «бандерштатівського» дня стали ветерани УПА, продюсер документальних патріотичних фільмів Тарас Чолій, громадсько-політичний діяч, письменник Дмитро Павличко, Сашко Положинський та відомі українські музиканти.

Фестиваль українського духу «Бандерштат» триває з 3 по 5 серпня на території луцького іподрому.

Другий день фестивалю технічно та організаційно ‒ спокійніший для оргкомітету. Система наче б то налагоджена, тобто, потрібно лише продовжувати напрацювання минулого дня. Щоправда, роботи вистачає.

ЧИТАТИ ПРО ПЕРШИЙ ДЕНЬ «БАНДЕРШТАТУ»


Ось, приміром, волонтери облаштовують екран для нічого кіноперегляду. Поки його накрили блакитно-жовтим стягом, а от вночі сотні учасників фестивалю дивитимуться просто неба стрічку «Срібна земля», яку продюсує гість «Бандерштату» Тарас Чолій.


До речі, Чолій привіз на фестиваль не лише фільми, а й приїхав поспілкуватися із учасниками. Так, під час гутірки продюсера запитували про стан сучасного українського кіно. «Якби кожен народний депутат продав свій джип, можна було б зняти 450 документальних фільмів», ‒ сказав Чолій.



Традиційними почесними гостями фестивалю є ветерани братства ОУН-УПА. Поки вони чекають своєї гутірки, між собою спілкуються і навіть співають пісні.








Завітав на фестиваль і відомий громадсько-політичний діяч, письменник Дмитро Павличко. Під час гутірки він звертався до волинського губернатора Бориса Клімчука, аби той повернув йому іменну табличку Данилові Галицькому. А ще письменник передав книги для Волинського національного університету. Не дарма ж до Луцька їхав :)


Тим часом розпочала роботу літературна сцена. Як розповіла її координатор Ганна Луцюк, на ній виступають 20 поетів за 2 дні.







Народна прикмета на «Бандерштаті»: якщо закінчуються гутірки, значить, скоро розпочне роботу музична сцена. Вона у другий день була дуже контрастною: виконували повстанські пісні, композиції без особливо глибокого сенсу, фірмовий білоруський рок, переспівані відомі радянські пісні на українську тематику.




Сюрпризом від нещодавно створеного колективу Kozak System (екс-Гайдамаки) стала спільна пісня із Сашком Положинським «Партія снайперів».




















































Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
МиколаЙЧИК Показати IP 5 Серпня 2012 14:01
Молодь дуріє!Ходять по місту в нацистському вбранні!Вигаданих героїв собі створили.Бандеру - ідола.Тепер пам"ятник цьому ОПУДАЛУ буде стояти біля будинку урочистих подій.Ці гроші можна на кориснішу справу пустити!Коли мій дід воював за батьківщину, кров проливав в лавах радянської армії, ці "партизани" допомагали німцям-нацистам,а тепер красуються і роблять в їхню честь свята.Сором.
Ха до МиколаЙЧИК Показати IP 6 Серпня 2012 10:15
Згоден з МиколаЙЧИК. Якби зараз війна... Та вони діти і пафифісти! Що вони знають про бойню
Я Показати IP 5 Серпня 2012 19:12
НАЦИСТЫ!!!
Щира УКРАЇНКА Показати IP 5 Серпня 2012 22:18
Пишаюся молодими людьми, які не байдужі до України! Дай ВАМ БОЖЕ здоровя та успіхів!Ф
Mirna Показати IP 6 Серпня 2012 01:18
кльові фотки
перед... Показати IP 6 Серпня 2012 11:13
... тим як критикувати, підніміть архіви!!! А то кожен гаразд розповідати який розумний та знає більше за всіх, а насправді жодного джерела не дослідивши. Бандера багато зробив для України (до речі так само, як і хлопці з Холодного Яру, що в Черкаській області)
Той кому не байдуже Показати IP 6 Серпня 2012 11:29
Краще б ті кошти віддали на допомогу в зоопарк, які були потрачені на організацію концерту, а не повісити табличку "Глухі медведі". Соромно...
Навіщо? Показати IP 6 Серпня 2012 12:18
Ненравится, що на тілі пишуть. Можна якусь руйнацію тілу зробити:через пори пройде грязь і людина вже хвора, а не князь. Воно може бути, а може і не бути, але нвіщо резикувати.
пробандерщина Показати IP 6 Серпня 2012 12:29
дивлюся на цю розпусту - і згідна з Миколайчиком - поки наші діди воювали - ці "Уноупанівці" СТРІЛЯЛИ в НАШИХ ДІДУСІВ. А молодь -розпусна, ходять - бухають , матюкаються
прокомунар до пробандерщина Показати IP 6 Серпня 2012 13:36
То це Ви про себе написали? Чи про власних дітей? А зрештою - долучайтесь до виховання усіх "розпусних". Це, також, і у Ваших силах.
Олександр Показати IP 6 Серпня 2012 13:21
Для того, щоб коментувати власне фестиваль, необхідно було його відвідати і отримати масу позитивних вражень, починаючи від порядку та чистоти і закінчуючи доброзичливістю та щирістю присутніх. Раджу кожному спробувати відчути себе українцем не лише у барі за чаркою чи на засміченому пляжі біля якоїсь водойми з тим же алкоголем, а на святі патріотичного духу. А для всіх вихованих окупаційною радянською ідеологією - читайте та вивчайте правдиву історію, а не написану Вам окупантом.
Forestaras Показати IP 6 Серпня 2012 15:01
Звертаюся до: МиколаЙЧИК,Ха,Я,пробандерщина,ось що хочу вам сказати якщо людина не знає історії своєї нації. То вона немає ніякого морального права критикувати Українських героїв ,які зробили не мало для формування та збереження України та української нації ,та прирівнювати їх до нацистських ідеологів .І ще одне питання до вас. Скільки часу ви можете вірити тим речам які вам розказували на уроках історії комуни? Це була неправда!! яку вам тулили для вірності диктаторам та диктаторській країні.
квантова геометрія Показати IP 6 Серпня 2012 15:11
Цього року як ніколи спраивлися з гуртами)) І класика, і нові імена, і зірки і просто вдало підібрані початківці) Кому Вниз - витримані роками, сталь!)) Козаки - драйв без міри. ТНМК - чекала кращого від них, але і того що вони показали вистачило, щоб сьогодні ледь встати на роботу. І окремо, особливо - білоруси Akute і наші Фіолет. І одних і других вперше бачу вживу. Білоруси - музика - справжня Європа! "Фіолетові" драйвові і щирі - гордість проймає, що живу з ними в одному місті. З негативу, це легкий хаос в денній програмі. А так вдячна Колосу і компанії за чудовий фестиль! Єдиний такий!! До наступного року!
Чекаю на Бандерштат 2013 Показати IP 6 Серпня 2012 15:32
Не були на фестивалі - не розповідайте про "розпусну молодь, яка бухає і матюкається". Не знаєте історії - не розповідайте про те, як ваших дідусів вбивали упівці. Не розрізняєте поняття "нацизм" і "патріотизм" - не вживайте їх. 2 Миколайчик: Не побачив жодної людини в нацистському вбранні. Окрім тих, звісно, хто брав участь у реконструкції бою. У Вашого покоління були героями Сталін і Ленін. А в нашого - Бандера і Шухевич. Те, що Вам то не подобається - виключно Ваші проюблеми.
вася до Чекаю на Бандерштат 2013 Показати IP 6 Серпня 2012 23:24
ти в армії служив, патріот??? Ото й бо воно. Виріс на компютерних іграх. ТИ в армію піди та віддай борг Батьківщині. Але ж ні, укуреним легше по житті бути.
Pavel до вася Показати IP 7 Серпня 2012 14:27
Не знаю коли служили ви, але з 1998 р. і до тепер більшість військових частин вчили як чистити черевики і картоплю, літати на швабрі і стріляти кісточками з вишень. І дійсно те що вчили в історії комуняки - не факт, Хоча націоналізм - зло.
Ультрамарин Показати IP 6 Серпня 2012 19:21
Фіолет гамн*ий гурт
я Показати IP 6 Серпня 2012 22:17
Цілком підтримую Чекаю на Бандерштат 2013
Оле Показати IP 7 Серпня 2012 03:04
З http://uk.wikipedia.org/ Під керівництвом Бандери ОУН відходить від експропріаційних акцій і починає серію каральних акцій проти представників польської окупаційної влади. У цей період ОУНівцями було здійснено три політичних вбивства, що отримали значний розголос — шкільного куратора Гадомського, звинувачуваного у нищенні поляками українського шкільництва та полонізації, працівника ГПУ Олексія Майлова як протест проти Голодомору в Україні та вбивство міністра внутрішніх справ Пєрацького, за якого польська влада провела криваві акції «пацифікації» (умиротворення) українців. Степан Бандера здійснював загальне керівництво замахами на Майлова[14] і Пєрацького[15]. Ідеал молоді... Християнська держава... Мирний фестиваль. Миколайчик був правий.
Святослав Показати IP 8 Серпня 2012 14:22
Дуже задоволений фестивалем))Нехай i надалi розвивається наша молодь та патрiотизм.А цi люди якi висловлюють своє фе-просто неосвiдченi особи,якi просто понабираються вершкiв а толком нiчого незнають.Шкода,дуже шкода...
Альон4ик Показати IP 2 Жовтня 2012 18:59
А коли відбудеться "Бандерштат-2013? і де?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus