USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Бариста із загону швидкого реагування: історія переселенця з Краматорська у Луцьку

4 Липня 2022 08:24
20-річний Станіслав Свистунов працює баристою в одному з кафе у центрі Луцька. Чоловік приїхав на Волинь із Краматорська.

Суспільному переселенець розповів: перші два місяці повномасштабної війни допомагав цивільним на Донеччині в загоні швидкого реагування.

У рідному місті, яке був змушений залишити, Станіслав мав власну школу бариста.

«З війною кава вже не була так потрібна, тому я робив щось більш корисне. Розвозили гуманітарну допомогу в місця, постраждалі від бойових дій. З заходу України до нас приїжджали фури, і це велике щастя було для нас», – пригадує він.
8 квітня за пів години до ракетного удару по Краматорському залізничному вокзалу, Станіслав виїхав з міста разом із мамою, яка потребувала медичної допомоги. Залишив квартиру та бізнес.

«Досі іноді сняться жахіття, одне й те саме. Як в мій будинок прилітає ракета і мене підриває, я можу навіть впасти з ліжка уві сні», – каже бариста.

У Луцьку, зізнається Станіслав, йому подобається, як і колеги на новій роботі. Та попри все, він мріє повернутися у рідне місто.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus