USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

В Луцькраді спростували інформацію про подорожчання реконструкції скверу в центрі

20 Вересня 2018 18:34
На реконструкцію скверу в центрі Луцька і капремонт прилеглих до нього прибудинкових територій за адресою пр. Волі, 3, 5, 7 розроблено єдиний проект і оголошено один тендер, що визначив підрядника, який уже сьогодні працює на об'єкті. Оскільки ці двори включені до переліку капітального ремонту на 2018-2019 роки, усі роботи будуть здійснювати комплексно.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив радник Луцького міського голови Ігор Поліщук.

Окрім того, посадовець спростував інформацію про зростання ціни скверу, яку подали деякі інтернет-видання, адже, з його слів, це неправда і маніпуляція. Так, як зазначив директор департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради Юрій Крась, спочатку тут планували провести лише реконструкцію скверу. Попередні цифри вартості робіт - 700 тисяч гривень, йдеться на сайті міської ради.
“Проте, коли перейшли до виготовлення проектно-кошторисної документації, то було прийнято рішення зробити також й капітальний ремонт прибудинкових територій будинків № 3, 5, 7 на проспекті Волі. Ці двори були включені до переліку капітального ремонту на 2018-2019 роки, а тому доцільно робити все у комплексі. Адже потім при ремонті цих прибудинкових територій техніка могла б попсувати уже зроблене”, - наголосив він.
Вартість робіт становить 3,2 мільйони гривень. Усі роботи завершать до кінця року.

Директор департаменту ЖКГ зазначив, що у цих дворах окрім скверу, буде зроблено пішохідні доріжки, нове дорожнє покриття, сучасне освітлення та озеленення, дитячі майданчики, встановлено лавочки.
Крім того, буде проведено благоустрій території біля дитячої поліклініки, де щодня проходять сотні дітей з батьками. Планують облаштувати додаткові паркувальні місця.

Нагадаємо, тривалий час у дворі між будинками на проспекті Волі, 3, 5 розміщувався квітковий ринок. Це викликало багато незручностей, адже мешканці цих будинків не мали місця, де могли б погуляти з своїми дітьми чи онуками, поспілкуватися з сусідами.

Міська влада підшукала для підприємців, які тут торгували квітами, інше місце для ведення їхньої підприємницької діяльності. Нині вони уже працюють у комфортних павільйонах біля Волинської обласної філармонії. А тут тривають активні ремонтні роботи: працівники підприємства “Вишків-Брук” демонтували стару бруківку, проводять підготовчі роботи для створення нових пішохідних доріжок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus